SPARTA

Update selectie Sparta: nieuw contract voor Meijers, Dalmau vertrekt en Olij op verlanglijstje

Michael Breij en Aaron Meijers strijden om de bal tijdens Sparta-SC Cambuur
Michael Breij en Aaron Meijers strijden om de bal tijdens Sparta-SC Cambuur © VK Sportphoto - Mischa Keemink
De technisch directeur van Sparta Gerard Nijkamp heeft bij Rijnmond een update gegeven over de selectie van de Spangenaren. De club gaat langer door met linksback Aaron Meijers en neemt afscheid van spits Adrián Dalmau. Sparta blijft met NAC Breda onderhandelen over keeper Nick Olij.
Het contract van Meijers liep af bij Sparta. De verdediger liet de laatste weken van de competitie zien nog voldoende kwaliteit toe te voegen aan het team én een goede band te hebben met trainer Maurice Steijn. Naar verwachting zal hij de concurrentiestrijd aangaan met Mica Pinto. De club heeft in een goed gesprek wat plooien gladgestreken met de international van Luxemburg en normaal gesproken blijft hij.
Het Spartaanse avontuur van spits Dalmau zit erop. Afgelopen winter kwam hij transfervrij over van FC Utrecht en kreeg hij een contract voor een half jaar met de optie voor nog een seizoen. Sparta is onvoldoende overtuigd om die optie te lichten. Ook is het nog onzeker of de Duitser Lennart Thy blijft. Zijn contract loopt af. Volgens Nijkamp staat de deur op een kier, maar zoekt de club ook naar nieuwe spitsen met meer (doorverkoop)potentie.

Twijfelgevallen

Ook twee verdedigers met een aflopend contract zijn nog twijfelgevallen voor het komende seizoen. Sparta wil Bart Vriends graag behouden en heeft hem een nieuwe aanbieding gedaan. Vriends is daar tevreden over, maar houdt een buitenlands avontuur in het achterhoofd. Naar een nieuw contract voor Tom Beugelsdijk wordt nog gekeken. De Hagenaar heeft Sparta wel beloofd om, net als Meijers, afstand te doen van zijn aandelen in het gokbedrijf Edobet.
Sparta ziet ook toekomst in huurlingen Joeri de Kamps en Younes Namli. Bij De Kamps wordt de optie tot koop niet gebruikt, maar Sparta hoopt hem op een andere manier binnen te halen. Namli wordt een verhaal voor de lange adem. Hij staat onder contract bij het Russische Krasnodar en die club zal de poot stijf houden.
Ook spreekt Sparta vertrouwen uit in talent Sven Mijnans. Met de middenvelder wordt het gesprek aangegaan over een verbeterd contract. Tot slot blijft Sparta zeer geïnteresseerd in NAC Breda-keeper Nick Olij. Nijkamp gaat het gesprek aan met de Brabanders om de keeper te halen die daar nog twee jaar onder contract staat.
Gerard Nijkamp was samen met directeur Manfred Laros woensdag te gast in Podcast Sparta met Frank Stout, Ruud van Os en Anton Slotboom. Deze podcast verschijnt later vandaag.