nieuws

Helikoptercrash Maasvlakte: 4 doden

2010-HELI03.cropresize.tmp.jpg
2010-HELI03.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Vier mensen zijn zondag om het leven gekomen bij een helikoptercrash. De vijfde inzittende is overgebracht naar het ziekenhuis. Het toestel stortte neer op de Noordzeeboulevard bij de Slufter op de Maasvlakte.

Drie fotografen aan boord
De helikopter had aan boord vijf personen: de piloot, drie fotografen en een medewerker van het Havenbedrijf. Het toestel was vertrokken vanaf Rotterdam Airport en raakte rond één uur in de problemen. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk.
Het Havenbedrijf Rotterdam had de helikopter ingehuurd van het bedrijf Heli Holland Airservice om opnames te maken van de Tour du Port, een tourtocht voor wielertoeristen aan de vooravond van de start van de Tour de France. Volgens het bedrijf was het toestel pas vijf jaar oud.

Tour du Port afgelast
De Tour du Port werd korte tijd na de crash afgelast door de organisatie. De ongeveer duizend renners werden onder politiebegeleiding begeleid naar De Kuip, waar de finish van de tocht zou plaatsvinden. Een traumateam met experts stond daar klaar om de renners op te vangen. Ook het grote eindfeest op de Wilhelminapier werd afgeblazen.

Lichamen geborgen

Lichamen geborgen
De drie inzittenden die ter plaatse overleden aan hun verwondingen, zijn aan het begin van zondagavond geborgen. In het belang van het onderzoek gebeurde dit niet direct na de crash. Het helikopterwrak wordt waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag naar een andere plek overgebracht waar het verder zal worden onderzocht.
Aboutaleb
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers. Hij bezocht zondag de hulpverleners en de tourrijders van Tour du Port.