nieuws

China in de schijnwerpers op Erasmus Universiteit

In de aanloop naar de viering van het Chinese nieuwjaar is dinsdag aan de Erasmus Universiteit 'China in Focus' van start gegaan. De Chinese Student Association organiseert drie dagen lang lezingen, workshops en netwerkborrels.
"We willen een brug slaan tussen Nederland en China door studenten, bedrijven en ondernemers uit beide landen met elkaar in contact te brengen", zegt Michelle Yang van de Chinese studentenvereniging. "Tegelijkertijd willen we het Chinees nieuwjaar promoten, ook onder Nederlandse Chinese studenten."
Zaterdag begint het Chinese Jaar van de Haan. Om dat te vieren zijn er veertien hanen geplaatst in de binnenstad van Rotterdam. Twee Chinese toeristes bij de haan in de Markthal, zeiden eerder dat eigenlijk het jaar van de kip van start gaat.
De genodigden op de universiteit bleken daar dinsdag wel om te kunnen lachen. ''Vrij vertaald is het eigenlijk het jaar van de kip'', klonk het. Toch vinden ze het plaatsen van de hanen geen blunder. ''Zeker niet, anders zou het maar zo'n kippenhok worden.''