112

112-nieuws: Overleden man gevonden in flat Scheldeplein in Alblasserdam | 88-jarige vrouw in scootmobiel uit Hendrik-Ido-Ambacht overleden na aanrijding

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van donderdag 9 juni.

21:40 - 88-jarige vrouw in scootmobiel uit Hendrik-Ido-Ambacht overleden na aanrijding

De 88-jarige vrouw die donderdagmiddag zwaargewond raakte bij een aanrijding in haar scootmobiel is inmiddels overleden. Dit meldt de politie Rotterdam.

21:30 - Overleden man gevonden in flat Scheldeplein in Alblasserdam

De politie heeft donderdagavond een overleden man aangetroffen in een flat aan het Scheldeplein in Alblasserdam. Het vermoeden is dat hij enkele weken geleden al om het leven is gekomen. De politie ging op onderzoek uit nadat een zorginstelling alarm had geslagen, omdat er al een maand geen contact met de man was geweest. Met behulp van een hoogwerker inspecteerde de politie de woning, waarbij zij via het raam het lichaam zagen liggen. Er wordt onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak.
Met behulp van een hoogwerker kon de politie via het raam naar binnen kijken
Met behulp van een hoogwerker kon de politie via het raam naar binnen kijken © Peter Stam, Alblasserdamsnieuws

18:35 - Scooterrijder zwaargewond na aanrijding Groenekruisweg

Een scooterrijder is donderdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding. Hij zou door rood hebben gereden en toen zijn geraakt door een auto.
Het scooterongeluk op de Groene Kruisweg
Het scooterongeluk op de Groene Kruisweg © MediaTV

17:45 - Brand op festivalterrein Lansingerland Live

Op het festivalterrein van Lansingerland Live is donderdagmiddag brand uitgebroken in een frietkraam. De brandweer was snel op het terrein in Bergschenhoek en had het vuur snel onder controle. De brand heeft geen gevolgen voor het festival. Dat gaat vrijdag en zaterdag gewoon door. Op het festival treden onder anderen Paul Elstak, Kraantje Pappie en Chef'Special op.
'Het festival gaat gewoon door'

17:35 - Zoektocht naar neergestort sportvliegtuigje ook vandaag zonder resultaat

De zoektocht naar een gecrasht sportvliegtuigje in het Calandkanaal bij Hoek van Holland heeft ook vandaag niets opgeleverd. Het zoeken gaat morgen weer verder. In het toestel zaten twee mensen, onder wie een kind. Ze komen uit Noorwegen en waren naar verluidt onderweg naar Frankrijk, toen ze zondag neerstortten. Kort daarna zijn wel wat brokstukken en spullen gevonden in het water, maar voor de rest nog niets.

16:54 - Lange file na ongeluk op de A16 voor de Drechttunnel

Automobilisten op de A16 van Antwerpen naar Rotterdam kunnen rekenen op 90 minuten vertraging vanaf knooppunt Klaverpolder. Dat meldt Rijkswaterstaat. De reden voor de vertraging is een ongeval voor de Drechttunnel, waardoor drie rijstroken gesloten zijn. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om te rijden via Bergen op Zoom.

16:30 - 88-jarige vrouw in scootmobiel uit Hendrik-Ido-Ambacht zwaargewond na aanrijding

In Hendrik-Ido-Ambacht is een vrouw in een scootmobiel geschept door een auto. Dat gebeurde op Veersedijk. Het slachtoffer van 88 raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie had de vrouw geen voorrang. Er wordt nu verder onderzoek gedaan naar het ongeluk.

15:25 - Brand in schuur bij Spijkenisse

In Hekelingen bij Spijkenisse is een schuur in brand gevlogen. Bij de brand in een tuin van een woning aan de Dorpsstraat komt veel rook vrij. De oorzaak is nog onbekend. Zeven mensen zijn nagekeken of ze teveel rook hebben ingeademd. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

15:15 - Ridderkerker aangehouden voor invoer van 227 kilo cocaïne

De politie heeft een 53-jarige man uit Ridderkerk aangehouden voor het invoeren van cocaïne. Het gaat om een partij van 227 kilo die vanuit Costa Rica op 6 mei aankwam in de Haven van Antwerpen. De drugs werden daar al onderschept door de douane, maar omdat de partij voor Nederland bestemd was, is de Nederlandse politie ingeschakeld voor verder onderzoek. De man zit nog vast.

13:16 - Vrouw raakt lichtgewond door ontplofte colafles

Op het Ernest Groosmanplein, op de Kop van Zuid, raakte een vrouw donderdagochtend gewond toen ze een colafles van straat raapte. Meerdere flessen lagen daar op de grond. De vrouw wilde de flessen opruimen, toen de fles ontplofte. Als gevolg van de explosie raakte zij gewond aan haar hand. Volgens een politiewoordvoerder zat er niet alleen cola in de fles. De politie zoekt nu uit om welke vloeistof het gaat.

09:10 - Tram 4 ontspoort op Schiekade

Reizigers in tramlijn 4 zagen donderdagmorgen hun reis ingekort. De tram waarin zij zaten ontspoorde op de Schiekade. De vele regen zorgen ook voor modder en zo liep de tramrails vol en kwam de tram naast de rails te staan. Volgens de RET raakte niemand gewond. Naast tramlijn 4 ondervond ook tramlijn 25 hinder van de ontsporing. Later in de ochtend viel ook nog een oude tram van stichting Romeo stil op de Coolsingel. Omrijden via de Coolsingel kan daardoor niet.

09:02 - Douane onderschept opnieuw veel drugs

Tussen 11 mei en 29 mei onderschepte de Douane opnieuw veel drugs in de Rotterdamse haven. Het gaat om ruim 3600 kilo cocaïne en ruim 2600 kilo heroïne. De drugs werden onder meer gevonden in containers met bananen. Ook vond de politie een hotelcontainer. Dat is een container waarin drugsuithalers zich verstopten. De politie hield elf personen aan. Zij zitten allemaal nog vast.

08:35 - Voertuig te water in Abbenbroek

Op de Eeweg in Abbenbroek is donderdagochtend een personenauto in de sloot beland. De automobiliste verloor de controle over het stuur. Door de regen was de weg glad en slipte het voertuig. De vrouw verliet de auto via het raam en raakte niet gewond.

03:15 - Auto crasht tegen gebouw in Charlois

In de nacht van woensdag op donderdag crashte een auto met daarin drie personen tegen een gebouw aan de Baarlandhof. De bestuurder en de bijrijder renden weg, maar de politie hield de bijrijder aan op de nabijgelegen Middelharnisstraat. Tijdens een fouillering trof de politie een mes, een schroevendraaier en hasj aan. Ook de derde persoon op de achterbank had een schroevendraaier en een mes bij zich. Later hield de politie ook de bestuurder aan, een 25-jarige man uit Vlaardingen. Hij had harddrugs op zak en reed zonder rijbewijs.

01:06 - Dronken automobiliste rijdt frontaal op pijlwagen

Een dronken bestuurder reed woensdagavond frontaal tegen een pijlwagen op de A20. Ter hoogte van het Schieplein was één rijstrook afgesloten, maar dat zag de automobiliste over het hoofd. Ambulancepersoneel onderzocht de vrouw en de politie nam haar een blaastest af. Daaruit bleek dat zij onder invloed was. De politie hield de vrouw aan.

00:30 - Arrestatieteam ingezet in Hoogvliet

Na een melding van een ruzie tussen twee personen in een woning aan de Treil in Hoogvliet Rotterdam werd woensdagavond de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingezet. Het arrestatieteam deed een inval in de woning, omdat er een vuurwapen zou zijn gezien. De politie hield twee verdachten aan. Het gaat om een 36-jarige man uit Amsterdam en een 30-jarige man met een onbekende woonplaats. Beiden raakten bij de ruzie niet gewond. Ook is er geen vuurwapen aangetroffen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl