nieuws

PvdA wil uitleg over piepjonge criminelen

petervanheemst.jpg
petervanheemst.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdamse fractie van de PvdA wil tekst en uitleg van het College van B&W over de aanhouding van een groep jongeren, die in de wijk Schiemond voor ernstige overlast zou hebben gezorgd.
Raadslid Peter van Heemst wil van het college weten hoe het mogelijk is dat de groep ,,piepjonge criminelen'' lange tijd ongemoeid is gelaten, zonder dat bijvoorbeeld scholen of welzijnswerkers ingrepen.
Het speciale politieteam dat werd opgezet om de overlast in en rond het Lloydkwartier in de Rotterdamse wijk Schiemond terug te dringen, heeft binnen twee maanden dertien verdachten aangehouden. Daarmee zijn in elk geval acht zaken opgelost.
De groep jongens in de leeftijd van 9 tot 15 jaar veroorzaakte overlast in de wijk Schiemond, vooral in het Lloydkwartier. Mensen werden bedreigd, er werden dingen vernield en gestolen, maar er was ook sprake van aanrandingen en openlijk geweld. Sommige jongens werden twee keer opgepakt, omdat ze zich na hun vrijlating opnieuw schuldig maakten aan strafbare feiten of omdat ze betrokken zijn bij meerdere zaken.