NIEUWS

Liquidaties Stephano en Shantienne in Rotterdam hebben waarschijnlijk met elkaar te maken: 'Wraakactie'

De plek waar Shantienne Frans onder vuur werd genomen
De plek waar Shantienne Frans onder vuur werd genomen © MediaTV
De moord op Shantienne Frans, eind vorige maand in Rotterdam-Feijenoord, was waarschijnlijk een wraakactie. Bronnen rond de moordzaken zeggen tegen het AD dat de liquidatie verband houdt met de moord op Stephano van Engel in Rotterdam-Hillesluis. De verdachte die hiervoor vastzit, zou Stevan (28) zijn. Hij is een jongere broer van de pas vermoorde Shantienne.
Stephano van Engel (31) kwam op oudjaarsavond om het leven in de Westerbeekstraat in Rotterdam-Hillesluis. Hij kwam daar aan met een scooter om met zijn familie de jaarwisseling te vieren. Twee mannen wachtten hem op en schoten onmiddellijk. Ze gingen er vandoor in een auto, die even verderop in de brand werd gezet.
Iets soortgelijks overkwam Shantienne Frans op 22 mei dit jaar. Hij werd dichtbij zijn huis in Rotterdam-Feijenoord beschoten en vluchtte naar de Nassauhaven. Daar zakte hij in elkaar, waarna de schutter nog eens vier kogels op hem afvuurde. Beelden van de kille afrekening gingen al snel rond op social media. Ook in dit geval werd de vluchtauto in de buurt van de moordplaats in brand gestoken.
Twee jaar eerder was de jongere broer van Shantienne al geliquideerd. Broertje Stevan zit nu dus vast voor de moord in Hillesluis, samen met een medeverdachte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl