112

112-nieuws: Schietpartij in Zwijndrecht, hulzen gevonden | Harmsenbrug richting Brielle vrijdagavond dicht

Leden van de Dienst Speciale Interventies zijn in Zwijndrecht aanwezig
Leden van de Dienst Speciale Interventies zijn in Zwijndrecht aanwezig © AS Media
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van vrijdag 10 juni.

18:41 uur - Hulzen gevonden in Zwijndrecht

Er zijn kogelhulzen gevonden in de Da Costastraat. Dat bevestigt de politie. Daarmee is het zeker dat er is geschoten in Zwijndrecht. Ook zijn er twee mensen aangehouden gedurende het onderzoek. Dit gebeurde na de inval van een huis.
De politie gaat er vanuit dat zij niets met de schietpartij te maken hebben. Een dader of slachtoffer is nog altijd niet gevonden.

17:03 uur - Vermeende schietpartij in Zwijndrecht

In Zwijndrecht zou een schietpartij hebben plaatsgevonden aan de Da Costastraat. Meerdere getuigen hebben 'vijf tot acht' schoten gehoord, vertelt de politie. Er zijn nog geen hulzen gevonden, ook van een slachtoffer en dader ontbreekt voorlopig ieder spoor. De politie heeft een woning in de Da Costastraat gecontroleerd en blijft onderzoek doen.
Over het gebied cirkelt een helikopter en ook de Dienst Speciale Interventies is aanwezig, voor het geval een gewapende dader wordt gevonden.

16:56 uur - Harmsenbrug richting Brielle is vrijdagavond dicht

13:18 uur - Gevangenisstraf voor tien verdachten in Flamenco-zaak

De rechtbank Rotterdam heeft vrijdag aan tien verdachten gevangenisstraffen opgelegd. Het gaat om verdachten in de strafzaak Flamenco. Daarin wordt onderzoek gedaan naar een criminele organisatie die cocaïne invoerde vanuit Zuid-Amerika. De straffen variëren van 3 tot 10 jaar. Eén van de verdachten kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar opgelegd.
Drie verdachten zijn vrijgesproken vanwege onvoldoende bewijs.

00:37 uur - Melding schietpartij blijkt heftige aanrijding

Aan de Abbenbroekweg in Rotterdam is donderdagavond een 33-jarige man uit Rotterdam aangereden door een auto. Daarbij was zo'n harde klap te horen, dat de politie werd gebeld voor een mogelijke schietpartij. Uiteindelijk bleek het om een heftige aanrijding te gaan, waarbij de man zwaargewond raakte. Hij is aanspreekbaar, maar met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist, een 65-jarige Rotterdammer, is na het ongeluk doorgereden. Hij heeft zichzelf kort daarna gemeld op het politiebureau en is aangehouden. Vermoedelijk ging er een ruzie aan het incident vooraf.

00:06 uur - Motorrijder gaat ervandoor na ongeluk Erasmusbrug

Op de Erasmusbrug in Rotterdam zijn donderdagavond een motorrijder en een scooterrijder op elkaar gebotst. De scooterrijder, een 52-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, raakte gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Na het ongeluk ging de motorrijder er direct vandoor. De politie zocht nog lange tijd naar de man, maar trof hem niet meer aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl