NIEUWS

112-nieuws: Erasmusbrug al uur open, verkeer gestremd | 26 meldingen geluidsoverlast festival Kralingse Bos | (mogelijke) schietpartijen Hendrik-Ido-Ambacht en Lombardijen

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van vrijdag 10 juni.

22:01 - Dronken man valt in water

In Hellevoetsluis, bij het plaatselijke vakantiepark Europarcs in de buurt, is iemand in het water gevallen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaat het om een dronken man. Omstanders hebben zijn hoofd boven water gehouden tot de hulpdiensten kwamen. De hulpdiensten hebben de man op de kant gekregen.

21:59 - Schietpartij in Goldonistraat, Rotterdam

Iets voor 22:00 uur kreeg de politie een melding van een schietpartij in de Goldonistraat, in Rotterdam-Lombardijen. De politie kan nog weinig zeggen over de schietpartij, behalve dat er niemand gewond lijkt te zijn geraakt.

21:43 - Schietpartij Hendrik-Ido-Ambacht, één gewonde

Bij een mogelijke schietpartij in Hendrik-Ido-Ambacht op de Biezenwijde kreeg de politie een melding dat iemand gewond zou zijn geraakt aan het hoofd. De politie hoorde dat om 21:43 en is met spoed ter plaatse gegaan, maar trof de persoon niet aan. "We zijn nog aan het zoeken", zegt de woordvoerder. Het is onduidelijk wat er zoal gebeurd is.

21:42 - Erasmusbrug al een uur open, verkeer gestremd

De Erasmusbrug staat al een uur open en gaat vooralsnog niet dicht. Het verkeer rijdt momenteel langzaam achteruit de brug af. Tramlijnen kunnen de brug niet over. De RET adviseert reizigers die aan de andere kant van de Maas moeten zijn om de metro te nemen. Wat de oorzaak is van de storing van de brug, is nog niet bekend.
De Erasmusbrug die open staat.
De Erasmusbrug die open staat. © Rijnmond

21:10 - 26 meldingen geluidsoverlast festival Kralingse Bos, Rotterdam

Milieudienst DCMR heeft deze avond 26 meldingen ontvangen van geluidsoverlast over het Boothstock Festival in het Kralingse Bos. En dat zouden er zo nog meer kunnen worden, denkt de woordvoerder van de dienst. Het festival duurt namelijk officieel nog tot 23:00 uur zaterdagavond. De klachten komen vooral van mensen die normaal aan de noordkant van het Kralingse Bos wonen, zegt de woordvoerder. DCMR heeft de klachten onderzocht en uit hun metingen blijkt dat het festival zich aan de geluidsnormen houdt die de gemeente heeft gesteld.
Wat niet uitsluit dat er toch mensen zijn die overlast ervaren, benadrukt de woordvoerder. DCMR denkt dat het mooie weer en twee jaar corona ook een rol spelen: meer mensen zijn buiten en bewoners zijn door twee festivalloze jaren rust gewend. Na 23:00 uur zou het geluid niet meer hoorbaar moeten zijn.
UPDATE: In totaal noteerde de DCMR 87 klachten.

19:38 - Schietincident Disselstraat, Rotterdam-Zuid

De Disselstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord was decor van een schietincident, om 18:30 uur deze zaterdag. Volgens de politie vuurden één of meerdere personen schoten af, maar raakte niemand gewond. Bij aankomst trof de politie hulzen aan op straat. Ook waren er kogels ingeslagen in auto's, die in de straat geparkeerd stonden.
| Foto:
| Foto:

19:32 - Gemoedelijke sfeer in aanloop wedstrijd Nederlands elftal in De Kuip

De aanloop naar de wedstrijd van het Nederlands elftal in de Kuip verloopt rustig. De supporters van Nederland en tegenstander Polen lopen volgens een wijkagent op Zuid gezamenlijk en gemoedelijk door Rotterdam. Ook de terrassen van de horeca rondom de Kuip doen goede zaken. Het Nederlands elftal speelt in een uitverkochte Kuip tegen Polen in de Nations League, de wedstrijd begint om kwart voor negen.

18:08 uur - Brand aan de Talmastraat in Rotterdam

Aan de Talmastraat heeft vanmiddag een korte brand gewoed. Niemand raakte gewond. Rond 17:00 werd groot alarm geslagen. De hulpdiensten dachten even dat iemand nog in het huis aanwezig was en liet daarvoor de traumahelikopter invliegen. Bij het blussen bleek niemand in de woning. De traumahelikopter kon kort daarop weer huiswaarts. Er wordt onderzocht hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

17:49 uur - Vanaf maandag minder Intercity's trajecten van Rotterdam naar Arnhem en Schiphol

Vanwege tekorten aan personeel bij de NS rijden er ook vanaf komende maandag minder treinen. Dat geldt vanaf Rotterdam Centraal voor de trajecten naar Arnhem Centraal en Schiphol Airport, zo werd zaterdagmiddag bekend. De extra reistijd kan oplopen tot 15 minuten, volgens de NS. Vandaag rijden er al minder intercity's tussen Rotterdam en Utrecht. De NS heeft onder andere niet genoeg conducteurs, machinisten en ICT'ers. Bij de NS zijn nu 1.100 vacatures.
NS-conducteur fluit voor vertrek
NS-conducteur fluit voor vertrek © Rijnmond

14:21 uur - Brand in HEMA Oud-Beijerland

In de HEMA in Oud-Beijerland woedde zaterdagmiddag een brand. Daarbij kwam veel zwarte rook vrij in het pand zelf. Doordat het volgens de brandweer om een complexe situatie ging, schaalden ze op naar een grote brand. De HEMA werd ontruimd, de brandweer was met meerdere voertuigen aanwezig en riep omstanders op ruimte te maken voor de hulpdiensten. De brandhaard werd rond 15:00 uur gevonden: dat bleek de meterkast op de benedenverdieping. Niet veel later was de brand meester.
Een paar personen die binnen waren tijdens de brand werden onderzocht door ambulancemedewerkers. Volgens burgemeester van de Hoeksche Waard Charlie Aptroot bleek de brand geen menselijke schade te hebben veroorzaakt.

14:11 uur - Paard gestoken in Piershil

Een paard in Piershil is meerdere malen gestoken in Piershil. Uit onderzoek van een dierenarts bleek dat het paard deze wonden niet zelf kon hebben veroorzaakt. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze verwondingen.

12:17 - Steekpartij Beverwaard

Bij een steekpartij vanochtend in Rotterdam-Zuid is een vrouw gewond geraakt. Ze had in een woning ruzie met een een andere vrouw, die haar met een mes in een arm stak. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht; de vrouw die stak is aangehouden. Waar de ruzie over ging, is niet bekend. Er is inmiddels een verdachte aangehouden. De steekpartij was op de Ehrensteindam in de wijk Beverwaard.

11:56 uur - Aanrijding Rockanje

Bij een ongeluk vanochtend in Rockanje is een wielrenner gewond geraakt.
Het ongeluk gebeurde op de Vleerrdamsedijk. De politie meldt dat de wielrenner tegen de richting in reed, en dat een automobilist hem daardoor niet zag aankomen.
Bij de botsing brak de fiets in tweeën. De gewonde wielrenner is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

07:00 uur - Steekpartij Eerste Middellandstraat

Bij een steekpartij vannacht in Rotterdam-West zijn drie mensen gewond geraakt. De steekpartij was rond één uur vannacht in de Eerste Middellandstraat.
Twee gewonden Rotterdammers van 20 en 24 moesten naar het ziekenhuis. Een 24-jarige man uit Bleiswijk raakte ook gewond maar kon ter plaatse worden behandeld.
Het is nog niet bekend wat de toedracht was van de steekpartij. De verdachte is opgepakt, hij werd overmeesterd door omstanders.

09:45 uur - Gewonde man in Krimpen

In Krimpen aan den IJssel is vannacht op straat een gewonde man aangetroffen. Hij lag met een forse hoofdwond op het Raadhuisplein.
De politie vermoedt dat hij onwel is geworden toen hij zijn hondje uitliet, en dat hij toen is gevallen, maar het kan ook zijn dat er iets anders is gebeurd. Mogelijk is hij beroofd.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl