112

112-nieuws: Nieuw-Lekkerlanders 'arresteren' stomdronken chauffeur | Brandweerauto kantelt op rotonde in Brielle, één gewonde

Gekantelde brandweerwagen in Brielle
Gekantelde brandweerwagen in Brielle © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van zondag 12 juni.

21:08 - Nieuw-Lekkerlanders 'arresteren' stomdronken automobilist

Inwoners van Nieuw-Lekkerland hebben zondagavond een man aangehouden op de Lekdijk in hun woonplaats. De man was met zijn wagen tegen een geparkeerde auto gebotst en wilde er vandoor gaan. Volgens omstanders was de bestuurder stomdronken. De man, die reed in een Sloveense auto, werd door twee burgers tegen de grond gewerkt en daarna overgedragen aan de politie. Agenten sloegen de automobilist in de boeien en hebben hem meegenomen naar het politiebureau. Op straat weigerde de man een blaastest af te leggen.
Omdat er aan de linkerkant van de auto al flinke schade zat, werd langs de dijk gezocht naar andere schades. Op de Haven bij Alblasserdam bleek er tegen paaltjes te zijn gereden. Zwarte brokstukken van een auto lagen ernaast. Het heeft er alle schijn van dat de man daar het eerste ongeval heeft veroorzaakt. Nader politieonderzoek moet hier duidelijkheid over geven. Verder melden getuigen dat de man ‘idioot hard’ over de dijk heeft gescheurd.
De auto met Sloveens kenteken
De auto met Sloveens kenteken © Peter Stam

19:30 - Motorrijder gewond in Dordrecht, mogelijk bij straatrace

Bij een eenzijdig ongeluk in het havengebied van Dordrecht is zondagavond een motorrijder gewond geraakt. Dat gebeurde iets voor 19:00 uur aan de Kreekweg. De man was door het ongeval even buiten bewustzijn, maar kwam later weer bij kennis. Hij is voor behandeling van z'n verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Het is nog onduidelijk waarom de motorrijder ten val kwam. Mogelijk nam hij in het afgelegen gebied deel aan een straatrace. De politie kan dat niet bevestigen. In het Dordtse havengebied worden vaker illegale straatraces gehouden.

17:45 - Auto ondersteboven in Schiedam

Op de Mozartlaan in Schiedam is een auto op zijn dak beland. De bestuurder kon uit de wagen komen en was volgens agent Wilco Berenschot aanspreekbaar.

17:05 - Gewonden bij steekpartijen in Dordrecht en Sliedrecht

Bij steekpartijen in Dordrecht en Sliedrecht zijn afgelopen nacht verschillende mensen gewond geraakt. In Dordrecht was het raak bij een vriendengroepje dat aan de Middelweg op stap was. Rond 04:00 uur ontstond er een woordenwisseling, waarbij een 22-jarige man uit Dordrecht een 23-jarige Dordtse vrouw neerstak. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Ze is aanspreekbaar, maar blijft vanwege haar verwondingen nog voor observatie in het ziekenhuis.
Ongeveer rond de zelfde tijd ging het ook mis in Sliedrecht. In een woning aan de Havikstraat raakten twee bekenden slaags met elkaar. De 42-jarige inwoner van het huis sloeg een 31-jarige bezoeker uit Papendrecht met een voorwerp. Die trok daarop een mes bracht de Sliedrechter meerdere messteken toe. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Toen de hulpdiensten arriveerden was hij bij kennis. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

15:24 - Brandweerauto kantelt op rotonde in Brielle, één gewonde

In Brielle is bij een rotonde aan de Amer een brandweerwagen gekanteld. Van de zes brandweerlieden die op de auto zaten, raakte er een lichtgewond. Alle brandweerlieden zijn uit de auto.
De wagen was op weg naar een plaats waar een voertuig in het water beland zou zijn. Toen andere brandweerwagens daar naartoe gingen, troffen de hulpverleners niets aan. De gekantelde brandweerauto moet overeind getakeld worden. Het is nog niet duidelijk wat de schade is.

12:54 - Man in Poortugaal aangehouden voor geweld in woning

De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden vanwege geweld in een woning aan de Liguster in Poortugaal, onderdeel van de gemeente Albrandswaard. Daar bevonden zich volgens een melding bij het politiebureau nog twee andere personen. Om privacy-redenen doet de politie geen mededelingen over hun identiteit.
Anders dan berichten op sociale media meldden, troffen agenten geen mes aan bij de aangehouden man, zegt een woordvoerder van de politie.

12:27 - Politie arresteert weer uithalers in Rotterdamse haven

De politie heeft meerdere uithalers gearresteerd op het terrein van de Rotterdamse haven op de Maasvlakte. Ze zijn in gesloten en worden verhoord. Vrijdag en zaterdag pakte de politie ook al zeven uithalers op.
Schepen van overal ter wereld lossen hun containers op de Maasvlakte in het havengebied van Rotterdam
Schepen van overal ter wereld lossen hun containers op de Maasvlakte in het havengebied van Rotterdam © Rick Huijzer

8:44 - Hond overlijdt tijdens brand in flat, bewoonster naar ziekenhuis met rookvergiftiging

Update: Bij de brand die woedde in de nacht van zaterdag op zondag in een appartement aan het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde is een hond omgekomen. De bewoonster moest naar het ziekenhuis omdat ze rook ingeademd had. Bewijs van de oorzaak van de brand is niet meer vast te stellen. Daarvoor was de brand te hevig. Dat meldt de brandweer van de regio Rijnmond.
Bij de brand in de flat kwam een hond om het leven
Bij de brand in de flat kwam een hond om het leven © MediaTV

00:40 - Brand in flat aan Veenoord in Rotterdam

Op de achtste etage van een flat aan het Veenoord in Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag korte tijd brand geweest. Voor zover bekend raakte daarbij niemand gewond. Vijf appartementen in de flat werden ontruimd.
De bewoners hoeven de nacht naar verwachting niet elders door te brengen, maar kunnen na ventilatie van de flat terug naar hun huis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

22:40 - Geen schietpartij aan Goldonistraat in Rotterdam

Aan de Goldonistraat in Rotterdam-Zuid blijkt zaterdagavond niet te zijn geschoten. Dat concludeert de politie na onderzoek. De knallen die werden gehoord, hadden te maken met vuurwerk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl