NIEUWS

112-nieuws: Maastunnel vier nachten dicht wegens werkzaamheden | Namen van inzittenden gecrasht vliegtuigje in Calandkanaal bekend

De reddingsbrigade zoekt langs de vaargeulscheiding naar brokstukken en de inzittenden. Inmiddels zijn al tientallen kleine brokstukken gevonden.
De reddingsbrigade zoekt langs de vaargeulscheiding naar brokstukken en de inzittenden. Inmiddels zijn al tientallen kleine brokstukken gevonden. © JBMedia
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van maandag 13 juni.

21:00 - Namen van inzittenden gecrasht vliegtuigje in Calandkanaal bekend

Verschillende Noorse nieuwsmedia vermelden de namen van de inzittenden van het sportvliegtuigje dat vorige week zondag neerstortte in het Calandkanaal. Het gaat om een 58-jarige man, Lars Haukeland en zijn 15-jarige zoon, Filip. Er wordt nog steeds gezocht naar de twee, maar vooralsnog zonder resultaat.

20:45 - Maastunnel vier nachten dicht wegens werkzaamheden

De afsluitingen duren van 22:00 uur tot 06:00 en zijn in de richting van Noord naar Zuid. De eerste twee nachten, dus 13 en 14 juni, is de tunnel tussen 00:30 uur en 06:00 uur in beide richtingen gesloten.
Automobilisten kunnen omrijden via de Erasmusbrug of de Willemsbrug. De fiets- en voetgangerstunnel blijft wel toegankelijk.

10:00 - Rijbaan Spijkenisserbrug richting Spijkenisse nog dicht voor reparatie

Update: later op de dag ging de complete rijbaan weer open.
Update: Eén rijbaan richting Hoogvliet bij de Spijkenisserbrug is gesloten vanwege de reparatie van een vangrail na een auto-ongeluk maandagochtend.

8:40 - Politie Dordrecht arresteert 3 tieners voor oplichting via telefoon

De politie Dordrecht heeft twee 18-jarige jongens en een 19-jarige jongen opgepakt die worden verdacht van oplichting. Ze probeerden een inwoner van Dordrecht wijs te maken van een van hen een bankmedewerker was en dat er iemand om veiligheidsredenen naar hem onderweg was om een nieuwe bankpas af te leveren. Een van de jongens belde de Dordrechter. Maar die had zijn belager snel door. De Dordrechter hield de jongen aan de praat en belde ondertussen de politie die de jongens aanhield.

8:19 - Spijkenisserbrug richting Hoogvliet dicht door ongeluk

BMW klapt tijdens ochtendspits op Spijkenisserbrug
BMW klapt tijdens ochtendspits op Spijkenisserbrug © Rijnmond