WONEN

'Duurste huis' van Nederland staat in Rotterdam en is nu te koop!

Still uit verkoopvideo van de villa die Perridon wilde bouwen
Still uit verkoopvideo van de villa die Perridon wilde bouwen © Rijnmond
De nog te bouwen villa van de Rotterdamse multimiljonair Michel Perridon staat te koop. Voor hoeveel precies, dat is niet bekend. Maar dat de koper miljoenen moet neertellen voor het perceel in het chique Hillegersberg is zeker. De makelaar praat over 'het mooiste en duurste huis ooit in Nederland'.
Maandblad Quote achterhaalde dat de koper zeker 30 miljoen euro moet hebben om er een villaparadijs van te maken. Nu is er namelijk alleen een fundering en een kelder. Uit kadasterstukken blijkt volgens Quote dat Perridon in 2020 via een bv 18 miljoen euro neertelde voor de 6502 vierkante meter grond en er via een andere bv een hypotheek van 30 miljoen euro op liet vestigen.
Op het stuk grond aan de C.N.A. Looslaan in Hillegersberg stond voorheen restaurant Plaswijck. Dat was eigendom van de horecaketen Van der Valk. Toen het restaurant sloot en een projectontwikkelaar het kocht, streed de buurt lange tijd tegen de drie woontorens die er zouden komen. Intussen stond het Van der Valkrestaurant leeg en hielden tieners feestjes op het dak. Door een fout in het bestemmingsplan ging de bouw van de woontorens uiteindelijk niet door.

Strandclub gaat niet door

Daarna kwam de grond in bezit van Perridon. Hij wilde er een luxe woonhuis van maken aan het water. Later veranderde hij het plan en moest er een strandtent van gemaakt worden: Hilly Beach. Nu blijkt ook dat plan niet door te gaan en staat het stuk grond opnieuw te koop.
Michel Perridon cashte miljoenen met de verkoop van zijn bedrijf in computeraccessoires, Trust. Hij stak het geld onder andere in vastgoedprojecten. Zo renoveerde hij een grote villa aan de Parklaan in het Scheepvaartkwartier. Hij treedt op in televisieprogramma's zoals Dragon's Den over start-ups die investeerders zoeken.
In 2021 verkocht hij zijn andere huis in Hillegersberg voor 6,5 miljoen aan voormalig stervoetballer Robin van Persie. Zelf brengt Perridon de meeste tijd door in Dubai.
Bekijk hier het villaparadijs van Perridon: