LIQUIDATIE

Drie liquidaties in Rotterdam hebben mogelijk iets met elkaar te maken

De schietpartij in de Westerbeekstraat
De schietpartij in de Westerbeekstraat © MediaTV
Stephano van Engel, Junny Frans en Shantienne Frans. Ze werden alle drie geliquideerd in Rotterdam en mogelijk hebben de moorden iets met elkaar te maken. Dat bleek maandag tijdens een korte zitting die ging over de moord op één van hen, Stephano van Engel.
Van Engel werd op oudejaarsdag 2021 vermoord in de Westerbeekstraat in Rotterdam Hillesluis. Hij werd met tientallen kogels doorzeefd voor de woning van zijn ouders. Er zijn aanwijzingen dat zijn dood een vergelding was voor de moord op Junny Frans in mei 2020. Saillant detail: ook Frans werd voor de woning van zijn moeder aan de Bramentuin gedood.
Voor de liquidatie van Stephano van Engel zit de broer van Junny, Stevan (28) vast, samen met zijn neef Sedjean K. Die was nog maar net in Nederland en wordt er door justitie van verdacht wapens te hebben geleverd.
Justitie zegt dat een deel van de wapens werd bewaard bij nog een broer van Junny en Stevan, namelijk Shantienne. Het is deze Shantienne die op 22 mei van dit jaar is geliquideerd in de Nassauhaven in Rotterdam. Eerder werd al bekend dat deze moord te maken kan hebben met die op Van Engel.
Om het plaatje compleet te maken, vermeldde de officier van justitie nog dat de broer van Stephano van Engel vastzit: hij kreeg onlangs acht maanden cel voor wapenbezit. De officier benadrukte dat de beide verdachten in de zaak Van Engel vast moeten blijven zitten, ook gezien de gehele achtergrond. "Deze mannen vrij met al die wapens, dat lijkt me een eng idee." De rechter besloot de voorlopige hechtenis te verlengen.
De familie van Junny, Shantienne en Stevan wil niet met de politie praten, zegt justitie. Zij worden daarom nu opgeroepen om voor de rechter-commissaris te verschijnen als getuigen. Getuigen zijn dan verplicht een verklaring af te leggen.

Dit is de chronologie van de moordzaken:

29 mei 2020: Junny Frans
31 december 2021: Stephano van Engel
22 mei 2022: Shantienne Frans
De keten van vergeldingen begon dus met de dood van Junny Frans, maar in die zaak is geen duidelijk motief naar voren gekomen. De twee verdachten werden vorig jaar veroordeeld tot 17 en 18 jaar cel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl