nieuws

Insecten eten in de kas

insect1.cropresize.tmp.JPG
insect1.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Een proeverij van insecten. In de kas van Park Zestienhoven, in Rotterdam-Overschie, kon iedereen zaterdag zijn tanden zetten in gewokte sprinkhanen of gevriesdroogde Buffalowormen tijdens Bugs2eat.
Op ludieke plekken overal in Nederland, worden de komende tijd zulke insectenproeverijen gehouden. Insectenvlees bevat veel eiwitten en is in verhouding tot rund- of varkensvlees heel goedkoop. En het kweken van insecten is veel minder belastend voor het milieu dan het fokken van vee voor consumptie.
Lezing
De proeverij is een initiatief van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen en VENIK, de vereniging van insectenkwekers. Marian Peters van de Insectenkwekers houdt een lezing bij de kas. Zij hoopt dat de bezoekers aan Bugs2Eat zelf aan de slag gaan met het bereiden van allerlei verrassende recepten met insecten.
De Rotterdamse kunstenares Gina Kranendonk is gastvrouw van de proeverij. Verslaggever Chris Vemer prikt een vorkje mee en hoort meer over Bugs2Eat.