nieuws

Ouders de Dialoog op zoek naar andere school

islamschool.jpg
islamschool.jpg
ROTTERDAM - Een deel van de ouders van de islamitische basisschool de Dialoog in Rotterdam overweegt om de kinderen onder te brengen op de islamitische basisschool Ababil in Schiedam. Ze onderzoeken de mogelijkheden om vervoer naar Schiedam te regelen.
De ouders moeten op zoek naar een nieuwe school voor hun kinderen, omdat het bestuur van de Dialoog heeft besloten de vier vestigingen in Rotterdam te sluiten. Het bestuur besloot hiertoe op advies van de Onderwijsinspectie. Deze betitelde de Dialoog in de inspectierapporten van de laatste drie jaar als zeer zwak.
Brief in de bus
Op aandringen van wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) informeerde het schoolbestuur de ouders vrijdagavond over de sluiting. Tegelijkertijd informeerde de wethouder de gemeenteraad en werd in overleg met het schoolbestuur de pers ingelicht.
,,Ik zag het bericht op teletekst staan toen de brief in de bus viel,’’ zegt Jacqueline Echtermeijer, lid van de oudercommissie van de Dialoog in de Hildegardisstraat. Volgens een woordvoerder van wethouder De Jonge is het nieuws vrijdag tegelijkertijd gebracht, omdat de wethouder had beloofd de gemeenteraad zo snel mogelijk te informeren. ,,Maar we zijn blij dat we eindelijk duidelijkheid hebben, nadat we maanden op nieuws van het schoolbestuur hebben moeten wachten,’’ aldus Echtermeijer.
Andere school
De sluiting kwam voor de ouders niet geheel als een verrassing. Woensdag hadden de moeders op de Hildegardisstraat een afscheidsontbijt, als dank voor de inzet van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd stonden ook vertegenwoordigers van andere scholen op de stoep.
Maandag en dinsdag zijn er voor informatiebijeenkomsten voor de ouders op twee van de vier vestigingen van de Dialoog. Vrijdag 2 juli is de laatste schooldag.