nieuws

Hudson's Bay opent winkels in V&D-pand Rotterdam

Het oude V&D-pand
Het oude V&D-pand
Hudson's Bay (HBC) opent twee winkels in het vroegere V&D-pand aan de Hoogstraat in Rotterdam. Behalve een Hudson's Bay-warenhuis krijgt de stad een vestiging van de discountketen Saks OFF 5th, waar merkkleding- en accessoires met kortingen worden verkocht.
Het wordt het tweede filiaal van die winkelketen in Nederland. Eerder werd al bekend dat er een komt in de Kalvertoren in Amsterdam.
Het enorme winkelpand in het hart van Rotterdam kwam leeg te staan, toen een jaar geleden definitief het doek viel voor V&D.
Het winkelconcern wil in totaal tot twintig vestigingen openen in ons land en heeft inmiddels zestien locaties bekendgemaakt.
De eerste winkel van Hudson's Bay gaat aan het eind van de zomer open. Een woordvoerder wil niet zeggen in welke gemeente de eerste winkel opent.
Hudson's Bay is een warenhuis dat luxeartikelen verkoopt, maar in een iets goedkoper segment dan De Bijenkorf. "Het lijkt op de Galeria Kaufhof in Berlijn", aldus de woordvoerder. Saks OFF 5th is een warenhuis dat vooral gericht is op mode.