FEYENOORD

Eerste Klassieker pas in het nieuwe jaar; Feyenoord-Sparta eerste Rotterdamse derby

Feyenoord-Ajax in het seizoen 2021/2022
Feyenoord-Ajax in het seizoen 2021/2022 © Orange Pictures - Peter Lous
De KNVB heeft woensdag het conceptprogramma voor de eredivisie van het seizoen 2022/2023 gepubliceerd. De eerste speelronde van het 66e eredivisieseizoen werd dinsdag al bekend gemaakt en woensdag is ook de rest van het seizoen openbaar gemaakt.
Feyenoord speelt zijn eerste thuiswedstrijd op zaterdag 13 augustus tegen sc Heerenveen en vervolgt de competitie daarna tegen RKC Waalwijk (uit), FC Emmen (thuis) en Go Ahead Eagles (thuis). In die week daarop volgt op zondag 11 september de eerste derby van het seizoen met Feyenoord-Sparta. De andere ontmoeting staat gepland voor speelronde 27.
De eerste topper wort een week later gespeeld in Eindhoven tegen PSV op 18 september. Vervolgens speelt Feyenoord de andere topduels op 22 januari 2023 (Ajax-thuis), 5 februari 2023 (PSV-thuis) en op speelronde 26 (Ajax-uit). Voor het duel in Amsterdam moet de speeldag en het tijdstip nog bekend worden gemaakt.

Sparta en Excelsior

Voor Sparta begint de competitie na de openingswedstrijd tegen sc Heerenveen met AZ (thuis), Ajax (thuis) Go Ahead Eagles (uit), FC Volendam (thuis) en vervolgens dus Feyenoord (uit). Sparta speelt de derby's tegen Excelsior op 14 januari (thuis) en in speelronde 24 (uit).
Excelsior maakt dus tegen SC Cambuur haar rentree in de eredivisie. Vervolgens ontmoeten zij in de eerste speelrondes Vitesse (thuis), PSV (thuis) RKC Waalwijk (uit), FC Emmen (thuis) en Fortuna Sittard (uit). In speelronde 14 gaan de Kralingers op bezoek bij Feyenoord. Excelsior treft in speelronde 31 de ploeg uit Rotterdam-Zuid op Woudestein.
Bekijk hier het volledige conceptprogramma dat de KNVB heeft gepubliceerd.