nieuws

Islamitische school Rotterdam dicht

islamschool.jpg
islamschool.jpg
ROTTERDAM - De islamitische basisschool De Dialoog in Rotterdam gaat dicht. Het bestuur heeft dat op aandringen van onder meer het ministerie van OCW en de gemeente Rotterdam besloten.
Dat heeft de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) vrijdag in een brief aan de gemeenteraad laten weten. De gemeente heeft op internet een informatiepagina gemaakt, waarop de ouders kunnen zien wat de gevolgen van de sluiting zijn.

'Zeer zwak'

De vier vestigingen van de school worden al sinds 2007 door de Inspectie van het Onderwijs als 'zeer zwak' beoordeeld. Deze maand oordeelde de inspectie opnieuw dat de school zeer zwak is en dat er geen verbeteringen waren.
In een gesprek met het bestuur liet de gemeente weten dat sluiting onvermijdelijk zou zijn. Rotterdam drong daarbij aan op een snel besluit waardoor de kinderen voor het nieuwe schooljaar elders kunnen worden ondergebracht. Het bestuur stemde daarmee in.

Leerlingen op straat

De gemeente helpt mee om in de zomervakantie voor alle driehonderd leerlingen een andere school te vinden. ,,Dit is een vrij unieke zaak en dat is maar goed ook,'' zegt De Jonge. ,,Het is in het belang van de kinderen dat ze op een school zitten die wel goed onderwijs levert.''
Video: Twee weken geleden deden de ouders nog een ultieme poging om de school te redden.