Stephen Fearing's muzikale strijd in Live uit Lloyd

De Canadees Stephen Fearing is vandaag te gast in Live uit Lloyd. De amicale vijftiger bracht onlangs 'Every soul's a sailor' uit, zijn negende solo album alweer en tourt momenteel door Nederland. Van dat nieuwe album speelt hij een aantal songs live, waaronder de actuele anti-Trump song 'Blowhard Nation'.
Stephen Fearing werd geboren in Canada maar bracht zijn jeugd door in Dublin. Hij zat op school met de jongens die later U2 vormden, sterker nog: drummer Larry Mullen Jr. zat in zijn klas en speelde met Fearing in een schoolbandje. Samen vertolkten ze ondermeer 'Fernando' van ABBA. Hij vertelt over die tijd in Live uit Lloyd. Het is geen nieuws dat de jongens een eigen muzikale weg kozen. Op z'n 17e verhuisde Fearing weer naar Canada waar hij nog steeds woont. Ook in het Amerikaanse Minneapolis woonde en werkt hij geruime tijd in zijn jonge jaren.


Stephen Fearing is een singer-songwriter met een warme en soulvolle stem en indrukwekkende gitaartechniek, qua stijl zit hij een beetje in de hoek van Bruce Cockburn & Martyn Joseph. Behalve zijn solowerk maakt hij tevens deel uit van de superband Blackie & the Rodeo Kings (met Tom Wilson en Colin Linden) en het Duo Fearing & White (met de Ierse Andy White). In Muziek voor Volwassenen op Radio Rijnmond hoor je die acts met regelmaat.

In Canada won hij al diverse Juno Awards (Canadese Grammy) voor zijn albums en hij werkte samen met vele grote artiesten zoals Richard Thompson, Sarah MacLachlan en Shawn Colvin maar Stephen blinkt vooral uit wanneer je hem live ziet spelen. Zowel zijn songs, gitaarspel als zijn podiumpresentatie grijpen je bij de kladden. 


Een prettige kennismaking met de mens én artiest Stephen Fearing in Live uit Lloyd


Website

Facebook

Twitter

Youtube


Podcast

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: