BUREAU RIJNMOND

Brandstichter Kamperfoeliestraat nu duidelijker in beeld

De gezochte brandstichter
De gezochte brandstichter © Bureau Rijnmond
Nieuwe en duidelijker beelden van de man die verantwoordelijk is voor een grote uitslaande brand in Rotterdam-Zuid. Hij gooit een explosief door de ruit van een woning, dat vervolgens ontploft. De woning staat meteen in lichterlaaie. De bewoner weet te vluchten en de bovenburen op tijd te waarschuwen. Hierdoor vallen er geen slachtoffers. Het pand brand wel volledig uit.
De aanslag is op maandagavond 15 november 2021 om ongeveer 23.30 uur in de Kamperfoeliestraat. De dader hangt voor de aanslag in de buurt rond en loopt ook een keer langs zijn doelwit. De gevolgen voor de bewoners zijn enorm. Ruim een half jaar na dato is de uitgebrande woning nog dichtgetimmerd. De bewoners hebben een ander onderkomen, maar door de brand zijn alle spullen in hun woningen verloren gegaan.
Aan de hand van beelden van diverse camera’s heeft de politie de route van de dader voor en na de brand in kaart kunnen brengen. Tijdens die periode passeren diverse voertuigen hem. De dader is op nieuwe beelden het duidelijkst te zien als hij schuin een straat oversteekt. Wie weet wie hij is?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000