BUREAU RIJNMOND

Schietpartij tussen twee groepen in Rotterdam gefilmd

Schietpartij tussen twee groepen in Rotterdam gefilmd
Schietpartij tussen twee groepen in Rotterdam gefilmd © Bureau Rijnmond
Wildwest taferelen in Rotterdam-Zuid. Twee groepen ontmoeten elkaar op straat. En vanuit die groepen wordt opeens geschoten. Niemand raakt gewond, maar de politie is wel op zoek naar de daders.
De confrontatie is in de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart rond 1.00 uur bij café Rincõn Latino aan de Hillevliet. Op beelden is te zien dat kort na sluitingstijd een groep bij het café blijft hangen. Een auto komt aanrijden en stopt. Korte tijd later is er een opstootje tussen de twee groepen.
Vervolgens loopt iemand uit de groep die buiten staat naar een geparkeerde Toyota Yaris en pakt van de bijrijdersstoel een vuurwapen. Hij laadt het door terwijl hij naar de gestopte auto loopt. Weer is er tumult en plotseling wordt er vanuit de auto geschoten. Omstanders stuiven uiteen en de man met het doorgeladen vuurwapen schiet terug.
Na een schotenwisseling rijden de schutters in verschillende auto’s weg. De man die het vuurwapen uit de auto pakt, is overigens ook binnen in het café gefilmd. Hierop is te zien dat hij een opvallende tatoeage in zijn nek heeft. De andere schutter is minder goed in beeld. Wie weet meer over de achtergrond van de schietpartij en/of wie de schutters zijn?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000