nieuws

Hoger beroep zaak 'slipjesdief'

Damesslipje.cropresize.tmp.jpg
Damesslipje.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Justitie in Rotterdam gaat in hoger beroep in de zaak van de zogeheten slipjesdief. De man is vorige week vervroegd vrijgelaten door de rechter, omdat hij een lage straf kreeg opgelegd.
Justitie gaat er vanuit dat de 39-jarige man er een gewoonte van maakte om in te breken in woningen en dan damesondergoed mee te nemen. Volgens de rechter kon slechts één inbraak worden bewezen. Hij kreeg daarvoor twee maanden cel. Aangezien de Rotterdammer al langer in voorarrest had gezeten, kwam hij direct op vrije voeten.
Bij een andere inbraak was een sportschoen met het DNA van de verdachte aangetroffen. De verdachte had beweerd dat een ander zijn schoenen had gedragen. Volgens de rechter is niet uitgesloten dat de lezing van de man klopt en daarom werd hij van dit feit vrijgesproken.
De Rotterdammer is eerder veroordeeld voor het stelen van damesslipjes. Hij heeft verklaard seksverslaafd te zijn, maar tijdens de zitting in juni ontkende hij tegenover de rechter een dergelijke afwijking te hebben.