112

112-nieuws teruglezen: RET-conducteur mishandeld - Overval met mes op supermarkt

| Foto:
| Foto:
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van de laatste 24 uur.

17:45 RET-conducteur mishandeld

Op de Straatweg in Rotterdam is zaterdagmiddag een conducteur van de RET mishandeld door twee mannen van tussen de 16 en 18 jaar oud. De politie is op zoek naar een witte man met een wit shirt, een zwart vissershoedje en een korte blauw broek en een getinte man met een rode pet, een snor, een Barçelona-shirt en een zijtas. De mannen vertrokken in de richting van de Rotte in Hillegersberg.

14:45 Supermarkt overvallen met mes

Aan de Beukelsdijk in Rotterdam is zaterdagmiddag een supermarkt overvallen door een man met een mes. De man, in het donker gekleed met een zwarte trui met capuchon, ging er met een onbekend geldbedrag en sigaretten vandoor. Niemand raakte bij de overval gewond. De politie is nog op zoek naar de verdachte.

12:15 Duitse automobilist ramt auto's, boom en lantaarnpaal

In Rotterdam-Zevenkamp is een Duitse automobilist tegen vijf geparkeerde auto's aangereden. Ondertussen ramde hij ook nog een lantaarnpaal en een boom. Hij kwam tegen een gevel tot stilstand. De man verloor de macht over het stuur. Mogelijk omdat hij onwel werd. Het gebeurde op de Zevenkampse Ring. Behalve de bestuurder raakte niemand gewond.

10:50 - Stroomstoring in Rotterdam-Kralingen

Een deel van Rotterdam-Kralingen zit zonder elektriciteit. De stroomstoring treft de wijk tussen de Oostzeedijk en de Gerdesiaweg. Daar hebben nu ruim 1100 aansluitingen geen elektriciteit. Stedin meldt dat de storing is verholpen.

23:10 - Scooterrijder zwaargewond na botsing met auto

Op de Marconistraat in Rotterdam is een auto op een scooterrijder gebotst. De bestuurder van de scooter, een 29-jarige Rotterdammer, had te veel alcohol gedronken. Bij hem achterop zat een 37-jarige vrouw, beiden zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter is bij het ongeluk geland. Brandweerlieden die terug kwamen van de zoektocht naar een vermiste zwemmer verleenden meteen eerste hulp.
De scooterrijder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De scooterrijder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. © MediaTV

22:55 - Drie gewonden na aanrijding scooter en motor

Bij een ongeluk op de Holysingel in Vlaardingen zijn drie mensen gewond geraakt. Bij de aanrijding zijn een motor en scooter betrokken. Op de scooter zaten twee jonge meisjes, zij zijn 16 en 17 jaar. Eén van hen is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Omstanders vertelden dat de motor aan het racen was met een personenauto. De politie kan dit niet bevestigen maar houdt er wel rekening mee. De motorrijder, een 24-jarige man uit Papendrecht ligt gewond in het ziekenhuis en is aangehouden. Een takelwagen van de politie heeft een personenauto die vlak bij de aanrijding geparkeerd stond, meegenomen voor onderzoek.
Van de scooter en de motor is weinig meer over.
Van de scooter en de motor is weinig meer over. © MediaTV

21:57 uur - Persoon te water bij Marconistraat in Rotterdam-West

Rond half tien kreeg de brandweer de melding dat iemand in het water lag in de Merwehaven ter hoogte van de Marconistraat in Rotterdam-West. De brandweer is met drie duikteams aan het zoeken naar iemand die daar te water is geraakt. De persoon viel waarschijnlijk van een binnenschip. Er is inmiddels een lichaam geborgen. Meer info in dit bericht.
Tegen middernacht werd het lichaam gevonden.
Tegen middernacht werd het lichaam gevonden. © MediaTv

18:52 uur - 15-jarige scheurt in deelauto door Rotterdam-West

De politie pakt een 15-jarige jongen op die in een deelauto door de stad scheurde
De politie pakt een 15-jarige jongen op die in een deelauto door de stad scheurde © Politie Delfshaven
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 15-jarige jongen aangehouden die in een deelauto van Green Wheels door Rotterdam scheurde. Omdat de auto met zo'n vaart door de straten reed, zette de politie Delfshaven de achtervolging in. In de Kleijnstraat in de wijk Bospolder besloot hij de wagen aan de kant te zetten en te voet verder te gaan. Daar wisten de agenten hem op te pakken.

17:52 uur - A15 bij Sliedrecht richting Ridderkerk afgesloten vanwege gekantelde aanhanger

Verkeer richting Rotterdam moet vanaf knooppunt Gorinchem rijden via A27/A59/A16.

17:17 uur - Neergestoken man gewond afgevoerd naar ziekenhuis

Update: De politie meldt dat bij de steekpartij aan de Blommesteynweg in de wijk oud-Charlois in Rotterdam-Zuid rond 16:30 uur een man gewond raakte. Een traumahelikopter was ter plaatse. Een ambulance heeft hem naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is een buurtonderzoek gestart. De politie heeft nog geen verdachte opgepakt. De politie meldt dat getuigen na de steekpartij een witte Volkswagen Polo zagen wegrijden.
Een man raakte gewond bij een steekpartij aan de Blommesteynweg in Rotterdam-Zuid
Een man raakte gewond bij een steekpartij aan de Blommesteynweg in Rotterdam-Zuid © MediaTV

16:53 uur - Nacht vrijdag én zaterdag geen treinen Utrecht-Rotterdam en Utrecht-Den Haag

Er rijden vrijdag en zaterdag in de nacht geen treinen tussen Utrecht en Rotterdam en Utrecht en Den Haag. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Oorzaak is personeelsgebrek.

16:45 uur - Steekpartij Rotterdam-Zuid, traumaheli onderweg

In Rotterdam-Zuid op de Blommesteynweg in de wijk Oud-Charlois heeft een steekpartij plaats gevonden. Dat bevestigt de politie. Een traumaheli is onderweg. Een update volgt later.

15:28 uur - Kogel dwars door raam woonhuis in Rotterdam-West

De bewoners van een huis aan de Josephstraat in Rotterdam-West zagen woensdagochtend dat er een kogelgat zat in hun raam met dubbelglas aan de voorzijde van het huis. De politie meldt dat er ook een kogelhuls gevonden is. Er raakte niemand gewond.
Volgens de politie hebben omwonenden die ondervraagd zijn tijdens het politieonderzoek geen schoten gehoord in de nacht van dinsdag op woensdag. De politie zoekt beelden van bijvoorbeeld deurbellen en dash cams van geparkeerde auto's in de straat en getuigen van het incident.

14:34 uur - Politie arresteert vechtende vrouwen in Rotterdam-Zuid

De politie heeft om 13:45 uur twee vrouwen aangehouden die elkaar bij metrohalte Maashaven in de haren gevlogen waren. In een bushokje in Rotterdam-Feijenoord gingen ze elkaar te lijf. Een van de vrouwen stak de andere met een nagelknipper die ze bij zich had. Een verpleegkundige van de ambulance heeft de vrouwen nagekeken. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis.
Een vechtende vrouw had een nagelknipper in haar handtas waarmee ze stak
Een vechtende vrouw had een nagelknipper in haar handtas waarmee ze stak © MediaTV

12:44 uur - Parkeerplaats bij strand Hoek van Holland is vol

12:14 uur - Beukelsbrug geramd door duwschip

Op de Schie is een duwschip tegen de Beukelsbrug aangevaren. Hierbij zijn twee mensen lichtgewond geraakt, zij zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. De stuurhut van het duwschip is volledig afgebroken en in het water beland. Het schip was beladen met containers - gevuld met afval - maar deze zijn niet van het schip afgevallen.
Door de botsing lekt er olie uit het schip de Schie in. Het gat wordt dichtgemaakt. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Het was de vijfde keer in elf jaar tijd dat er een boot tegen de Beukelsbrug aanvaardde. De schade aan de Beukelsbrug wordt momenteel onderzocht, de gevolgen voor de scheepvaart zijn dus onduidelijk.
Het kapotte duwschip op de Schie
Het kapotte duwschip op de Schie © MediaTV

11:15 uur - Man veroordeeld voor gooien steen naar politiebus

Een 23-jarige Capellenaar is veroordeeld tot 90 dagen gevangenisstraf waarvan 53 voorwaardelijk. Ook krijgt hij een werkstraf van 120 uur en moet hij een schadevergoeding betalen.
Dit alles is hem opgelegd omdat hij op 19 december, voor de wedstrijd Feyenoord-Ajax, een baksteen door de voorruit van een politiebus heeft gegooid. De bestuurder werd geraakt en de bijrijder kon ternauwernood een ongeluk voorkomen. Beelden van de man waren op sociale media en in Bureau Rijnmond te zien. De man heeft zich uiteindelijk zelf aangegeven.

09:50 uur - Tien uithalers aangehouden op Maasvlakte

De Rotterdamse Politie heeft donderdagnacht tien uithalers opgepakt op de Maasvlakte. Ze waren in het bezit van inbrekersgereedschap en worden verhoord.

09:35 uur - Twee mannen opgepakt voor aanslagen op panden

De politie heeft dinsdagochtend twee mannen opgepakt voor vermeende betrokkenheid bij een reeks aanslagen in Rotterdam-West. Het gaat om een 23-jarige man uit Oud-Mathenesse en een 25-jarige man uit Spangen. Tussen januari en juni dit jaar werden verscheidene woningen en bedrijven beschoten en met explosieven bestookt, twee ondernemers werden afgeperst en één man raakte ernstig gewond door een explosie.
Er lopen twee verschillende onderzoeken naar de incidenten bij de politie. Eerder werden er al zeven personen gearresteerd die verdacht worden betrokken te zijn bij de incidenten.

09:18 uur - Twee mannen aangehouden voor vuurwapenbezit

Tijdens een verkeerscontrole donderdagmiddag op de Slinge zijn een 23-jarige Papendrechter en een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Ze worden verdacht van vuurwapenbezit. Tijdens een verkeerscontrole wilde de politie een auto met daarin drie mannen staande houden. De bestuurder besloot ervandoor te gaan, waarna de achtervolging werd ingezet.
Toen de auto werd aangetroffen waren de bijrijders gevlucht. De bestuurder werd door agenten met getrokken pistolen aangehouden. Door een oplettende getuige werd later nog een inzittende opgepakt. Deze persoon gooide al vluchtend een voorwerp weg. Dat was dus het vuurwapen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl