nieuws

IFFR-publieksprijs naar Moonlight

Moonlight
Moonlight
Op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is vrijdagavond de Warsteiner Publieksprijs uitgereikt. Dit jaar gaat de prijs naar de film Moonlight van Barry Jenkins. De Hivos Tiger Competition, een juryprijs, gaat naar de film Sexy Durga uit India.
Moonlight is een verhaal over het opgroeien van een zwarte jongen tot volwassen man in een omgeving waar het gevaar steeds op de loer ligt. De zoon van een alleenstaande verslaafde moeder moet zonder vader zijn weg zien te vinden.
Het publiek van het Filmfestival kan na elke film een cijfer geven tussen de 1 en 5. De film Moonlight van Barry Jenkins kreeg het hoogste cijfer.
Naast de titel krijgt Jenkins nu een prijs van 10.000 euro om te investeren in een nieuwe film of project.

Juryprijs

De Hivos Tiger Competition is gewonnen door Sexy Durga, een film uit India. In de jury zitten vijf mensen uit de internationale filmwereld.
De film Sexy Durga gaat over een jonge vrouw en haar minnaar die tijdens een nachtelijke rit proberen te ontsnappen. Aan de Tiger Competition is een prijs van € 40.000 euro verbonden.

Big Screen Award

Een andere publieksprijs, de VPRO Big Screen Award, is gewonnen door de roadmovie Pop Aye. Daarin gaat een man met een olifant terug naar zijn geboortedorp.
De film is later dit jaar in de bioscoop te zien en wordt op tv uitgezonden.