nieuws

Dertien aanhoudingen in Lloydkwartier

lloydkwartierdode.jpg
lloydkwartierdode.jpg
ROTTERDAM - Het speciale politieteam dat werd opgezet om de overlast in en rond het Lloydkwartier terug te dringen, heeft resultaten geboekt. Binnen twee maanden werden dertien verdachten aangehouden. Daarmee zijn in elk geval acht zaken opgelost.
Een groep jongens in de leeftijd van 9 tot 15 jaar veroorzaakte overlast in de wijk Schiemond, vooral in het Lloydkwartier. Mensen werden bedreigd, er werden dingen vernield en gestolen, maar er was ook sprake van aanrandingen en openlijk geweld.
In april werd een speciaal politieteam opgericht met rechercheurs en leden van het wijkteam Delfshaven-Schiemond. Begin mei werden de eerste verdachten opgepakt: twee jongens van 14 en 15 jaar uit Schiemond werden aangehouden op verdenking van aanranding.
In de maanden erna werden nog elf verdachten aangehouden. Ook zij komen voornamelijk uit Delfshaven-Schiemond. Sommige van de verdachten zijn twee keer gearresteerd; omdat ze zich opnieuw schuldig maakten aan strafbare feiten, of vanwege hun betrokkenheid bij meerdere zaken.