nieuws

Zaalsporten: Hockeyers Rotterdam verliezen zaalfinale

De hockeyers van HC Rotterdam zijn er niet in geslaagd landskampioen te worden in de zaal. Zaterdagavond ging de finale tegen Amsterdam kansloos verloren. In het Topsportcentrum naast De Kuip waren de hoofdstedelingen met liefst 7-1 te sterk. Timmo Kranstauber (foto) maakte de enige Rotterdamse treffer.
"Dit is heel pijnlijk. We hebben op zich nog leuk mee gedaan, maar zij waren de favoriet en speelden een uitstekende finale", liet hockeyer Oliver Polkamp na afloop weten. "We hebben genoeg kansen gehad, maar hun keeper was uitstekend. Zij maakten elke kans fantastisch af."
HC Rotterdam had zich geplaatst voor de eindstrijd door in de halve finale af te rekenen (8-2) met Schaerweijde. De Amsterdammers waren daarin met 7-5 te sterk voor HDM.
Over drie weken hervat de competitie op het veld. HC Rotterdam speelt op zondag 26 februari een uitwedstrijd tegen Oranje Rood in Eindhoven.

Volleybal

Sliedrecht Sport heeft de koppositie in de eredivisie heroverd. De volleybaldames wisten zelf met 3-0 te winnen van Peelpush en zagen directe concurrent Set-Up '65 onderuit gaan bij Alterno. Met de teruggekeerde Esther van Berkel won de ploeg van coach Matt van Wezel met 26-24, 25-23 en 25-17 van de tegenstander uit Meijel.
Na zeventien gespeelde wedstrijden is Sliedrecht Sport in het bezit van 41 punten. Dat is er één meer dan de naaste belager uit Ootmarsum. Sneek volgt op plaats drie met 35 punten. Volgende week nemen de Sliedrechters het op tegen Alterno.
In de eredivisie voor heren kwam alleen Nesselande/VoorElkaar.nl uit de regio in actie. Op bezoek bij titelkandidaat Dynamo in Apeldoorn ging de nummer negen kansloos met 3-0 onderuit: 25-14, 25-12 en 25-10.

Basketbal

De basketballers van Forward Lease Rotterdam hebben zaterdag uitstekende zaken gedaan in de competitie. Op bezoek bij directe concurrent Apollo Amsterdam werd een verrassende monsterzege geboekt: 52-99. Rotterdam stijgt door de belangrijke overwinning naar de vijfde plaats op de ranglijst. Het staat nu twee punten voor op Amsterdam.
Het damesteam van de Rotterdammers wist niet te winnen. In eigen huis ging Breeman BMW/Rotterdam met 73-51 onderuit tegen Keus/Royal Eagles, waar Renes/Binnenland-coach Joost van Rangelrooy volgend seizoen werkzaam is. Van Rangelrooy en Binnenland gingen zaterdag echter onderuit tegen Loon Lions: 64-75.
Op de ranglijst zakt Binnenland uit Barendrecht naar de vierde plaats met 22 punten uit achttien gespeelde wedstrijden. Rotterdam blijft voorlaatste met zes punten.

Korfbal

Na de gewonnen topper van vorige week tegen TOP/Quoratio heeft koploper PKC/SWKGroep ook de topper tegen LDODK/Rinsma winnend afgesloten. Zaterdag waren de Papendrechters op bezoek in Gorredijk oppermachtig voor de nummer twee van de Korfbal League. Het werd liefst 36-21 voor de ploeg van de Belgische trainer Detlef Elewaut.
Door de zege blijft PKC in het bezit van het volle pond. Het staat na elf gespeelde wedstrijden fier aan kop met 22 punten. De voorsprong op naaste belager LDODK bedraagt zes punten.

Handbal

HARO Rotterdam heeft zaterdag opnieuw niet weten te winnen. Op bezoek in Waalwijk ging de equipe van coach Miki Zornic fors onderuit bij Tachos: 34-19. Daardoor blijft HARO hekkensluiter met vier punten uit twintig duels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl