112

112-nieuws: Vliegtuig rechtsomkeert naar Rotterdam door technische storing | Keukenbrand in Vlaardingen: twee mensen nagekeken

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport © Rick Huijzer
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van de laatste 24 uur.

19:30 - Keukenbrand in Vlaardingen: twee mensen nagekeken

Aan de Koninginnelaan in Vlaardingen heeft brand gewoed in de keuken van een appartement. Het ging om een woning op de tweede etage. Twee bewoners moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken, omdat ze rook hadden ingeademd. De oorzaak van de keukenbrand is onbekend.

18:15 - Brandweer Oostvoorne redt reebokje

16:25 - Vliegtuig rechtsomkeert door technische storing

Een toestel van Transavia is zondagmiddag vlak na vertrek teruggekeerd naar Rotterdam The Hague Airport. Volgens een woordvoerder van de luchthaven kampte het met een technische storing. Het toestel was rond 16:00 uur vertrokken naar Faro in Portugal.
Al snel kwam de melding binnen dat er een storing was in het de-icing systeem. Dat systeem verwarmt de zogeheten flaps op grote hoogte, zodat zich geen ijs op de vleugels kan vormen. Het toestel wordt nu nagekeken.
Uit voorzorg waren veel hulpdiensten aanwezig, omdat het toestel met volle tanks moest landen. De storing is rond 17:10 uur verholpen en zal al snel alsnog naar Faro vertrekken.

12:10 - Brandweer vist tas van stoplichten in Maassluis

De brandweer in Maassluis kreeg zaterdagavond een wel heel opmerkelijke vraag. Een jongen was erin geslaagd om zijn tas aan Van Beethovenlaan óp de stoplichten te gooien. Maar ja, hoe krijg je je tas dan vervolgens weer naar beneden?
Om te voorkomen dat de tas op een auto zou vallen, kwam zowel de politie als de brandweer ter plaatse. De brandweer heeft de tas uiteindelijk met een hoogwerker van de verkeerslichten gehaald.

10:55 - Waarschuwingsschoten bij aanhouding nabij Alexandrium

De Rotterdamse politie heeft zaterdagavond twee mannen van 27 en 47 jaar oud opgepakt op een terras aan het Poolsterplein, vlakbij winkelcentrum Alexandrium. Getuigen zagen dat het tweetal vernielingen aanrichtte op het terras van restaurant De Beren. Ook werden andere mensen bedreigd en belandde het duo in een vechtpartij met omstanders.
Omdat er mogelijk een vuurwapen was gezien ging de politie met een speciaal team ter plaatse. De mannen waren volgens de politie onder invloed van alcohol en weigerden mee te werken.
Uiteindelijk heeft de politie enkele malen in de lucht geschoten waarna het tweetal na inzet van een stroomstootwapen alsnog aangehouden kon worden. Ze zitten nog vast wegens mishandeling, vernieling en verzet.

08:50 - Metro's tussen Zuidplein en Slinge rijden weer

De boom die het metrospoor tussen Zuidplein en Slinge blokkeerde, is inmiddels weggehaald. Een woordvoerder van de RET meldt dat de dienstregeling weer wordt hervat.

08:15 - Boom op metrospoor tussen Zuidplein en Slinge

Tussen Zuidplein en Slinge rijden momenteel geen metro's. De oorzaak is een omgevallen boom die op het spoor terecht is gekomen. Hoe lang de verstoring gaat duren, is nog niet bekend.

04:00 - Auto's gaan in vlammen op in Schiebroek en Overschie

In Rotterdam zijn vannacht vier auto's uitgebrand. De politie vermoedt dat de wagens in brand zijn gestoken. Rond 02:30 uur werd een auto aan de Melanchtonweg in Rotterdam-Schiebroek in de as gelegd. Het voertuig stond op de parkeerplaats bij het metrostation.
Toen de brandweer het vuur aan het blussen was, kwam een melding binnen over een brand op de parkeerplaats van volkstuinvereniging Zestienhoven. Dat was aan de Terletweg in Rotterdam-Overschie, niet ver verwijderd van de autobrand aan de Melanchtonweg. De brandweer kon niet voorkomen dat drie auto's volledig uitbrandden. Ook raakten twee in de buurt geparkeerde auto's beschadigd.
Meerdere auto's brandden uit aan de Terletweg
Meerdere auto's brandden uit aan de Terletweg © JBMedia

01:30 - Automobilist schept fietser op Horvathweg en rijdt door

Bij een ongeluk op de Horvathweg in Rotterdam-West is vannacht een fietser geschept door een auto. De automobilist ging er vervolgens vandoor zonder zich over de vrouw te ontfermen.
Andere weggebruikers hebben de hulpdiensten gebeld, waarna het slachtoffer met een ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. De politie is op zoek naar de wegrijdende automobilist, die met en zilvergrijze Audi via de Vreelustweg de Spaanse Polder is ingereden. Opvallend is dat de kentekenplaat aan de voorkant van de auto ontbreekt.

00:45 - Man in arm gestoken in Rotterdam-West

Een nog onbekende man heeft vannacht in Rotterdam-West ruzie gezocht met twee andere mannen. De dader zou het duo op de Oostervantstraat hebben lastig gevallen. Hij stak één van hen in zijn arm. Het slachtoffer is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
De politie heeft camerabeelden van de steekpartij in Rotterdam veilig gesteld. Ook de fiets van de verdachte stond nog op de plaats delict en is meegenomen voor onderzoek.