SPARTA

Nick Olij: 'Het geeft je een goed gevoel dat Sparta vol voor je gaat'

Doelman Nick Olij
Doelman Nick Olij © Orange Pictures - Patrick Goosen
Sparta roert zich flink op de transfermarkt. Zo haalde de Kasteelclub met Nick Olij de beste keeper van de eerste divisie binnen. De 26-jarige doelman komt over van NAC Breda en kijkt uit naar zijn overstap naar de Rotterdammers.
Meer dan een maand duurden de onderhandelingen. "Ik denk dat NAC er alles uit wilde halen om mij niet te laten gaan. Ze wilden me voor de hoofdprijs laten vertrekken. Sparta heeft op haar beurt er alles aan gedaan om me binnen te halen", zegt Olij.
Luister hieronder naar het radiogesprek met Sparta-doelman Nick Olij:
De onderhandelingen waren pittig, geeft hij toe. Andere clubs informeerden ook naar de diensten van Olij, maar Sparta was de meest concrete club. "Het is gelukt en dat is waar het om draait."

'Het streelt je ego een beetje'

Sparta is voor hem een goede vervolgstap in zijn carrière, vindt Olij. Ook is de doelman blij dat hij met Maurice Steijn mag werken. Ze werkten eerder bij NAC Breda met elkaar samen. In de media sprak Steijn uit dat hij Olij er graag bij wilde hebben. "Het streelt je ego een beetje", geeft Olij toe. "Het geeft je een goed gevoel dat Sparta vol voor je gaat."
Na drie sterke seizoenen bij NAC Breda zet Olij dus nu de stap naar de eredivisie. Voor zijn werk kreeg hij vorig seizoen ook de waardering met de titel van Beste Doelman van de Keuken Kampioen Divisie. "Nu kom ik met extra bagage naar Het Kasteel", kondigt Olij aan. Hij weet wat Steijn van hem verwacht. De nieuwe doelman van Sparta voelt geen extra druk nu hij de (hand)schoenen van Maduka Okoye moet vullen.
Of Olij, nu hij aan zijn eerste Eredivisie-avontuur begint, een laatbloeier is, laat hij in het midden. Volgens hem houdt een keeper het in het betaalde voetbal vaak langer vol dan een veldspeler. "Daarom heeft het geen haast", stelt hij.