AFVAL

Wie heeft dit mysterieuze afvalkunstwerk neergezet in Dordrecht?

Het mysterieuze afvalkunstwerk in de Dordtse Wielwijk
Het mysterieuze afvalkunstwerk in de Dordtse Wielwijk © RTV Dordrecht
De Witte de Withstraat in de Dordtse Wielwijk heeft er een kunstwerk bij: een boom gemaakt van het zwerfafval van de buurtbewoners. 'Goed bezig! De cirkel is rond! Deze boom is gemaakt van jullie plastic', staat er op de stoep voor de afvalboom geschreven. Maar wie het kunstwerk gemaakt heeft en door wie het geplaatst is, is onduidelijk.
Het kunstwerk is bij de ophaallocatie van afvalverwerkingsbedrijf HVC geplaatst. Om de plastic boom heen zwerven lege blikjes, kartonnen dozen en zelfs een plastic kinderstoeltje. "Nu valt de troep nog mee, normaal is het nog veel erger", vertelt een voorbijganger aan RTV Dordrecht.
Een medewerker van HVC erkent de troep op straat. Hij haalt elke dag afval op in Wielwijk, maar het is vechten tegen de bierkaai. "Ik probeer het allemaal bij elkaar te vegen en schoon te houden, maar het lijkt wel met de dag meer te worden."
Waar de boom vandaan komt en wie het kunstwerk gemaakt heeft, is nog onduidelijk. Zowel een woordvoerder van de gemeente Dordrecht als HVC weten niets van de plastic boom af.
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht. Weet jij meer over deze afvalboom, laat het de redactie van RTV Dordrecht dan weten via redactie@rtvdordrecht.nl.