nieuws

Honderden klachten over rubberlucht in de regio

Stankklachten
Stankklachten
In een deel van de regio is een rubberlucht te ruiken. Waar die lucht vandaan komt en wat de lucht veroorzaakt is niet duidelijk en dat blijft waarschijnlijk zo.

Volgens de DCMR waren bij de Milieudienst Rijnmond en de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid rond 14:44 uur al 613 klachten binnengekomen. Dat is volgens de milieudienst een dagrecord.
"De klachten komen uit de hele regio", legt een woordvoerder uit. "Er komen klachten binnen van Dordrecht tot aan Oostvoorne.''
Volgens de DCMR nam het aantal stankklachten in de loop van de middag sterk af. De bron is niet meer te achterhalen. Er is onderzoek gedaan in Duitsland, maar dat heeft niets opgeleverd.
Moeilijkheden
Het voorval werpt licht op de moeilijkheden die kunnen ontstaan als de dienst in het buitenland moet aankloppen voor informatie. ''Duitsland kan ons geen verdere informatie verstrekken'', zei DCMR-directeur Rosita Thé.
Ze sluit niet uit dat vergelijkbare problemen ontstaan als een volgende keer gevaarlijke stoffen in de lucht zitten. ''Als het zo zou voorkomen, en er zijn gevaarlijke stoffen, dan weten we het ook niet'', aldus Thé.