ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT

Oplossing voor overvolle vertrekhal? Op Rotterdam The Hague Airport check je koffers dag eerder al in

Wachtrijen op Rotterdam The Hague Airport
Wachtrijen op Rotterdam The Hague Airport © Rijnmond
Als je op reis gaat vanaf Rotterdam The Hague Airport, kun je vanaf vandaag je koffers de avond voor vertrek al afgeven op de luchthaven. Doel is om de verwachte drukte tegen te gaan. "We willen het voor de passagiers zo makkelijk mogelijk maken", zegt woordvoerder Raymond de Jong.
Hij benadrukt dat het om een proef gaat waarin enerzijds gekeken wordt naar het spreiden van de drukte op het vliegveld en anderzijds naar het reisgemak voor de reizigers. Je koffers eerder inleveren kan alleen bij vluchten die de volgende dag voor 9:00 uur vertrekken.
Vanaf Rotterdam The Hague Airport vertrekken 's ochtends vroeg veel vluchten. Het is dan erg druk in de vertrekhal terwijl het 's avonds juist bijna uitgestorven is op de luchthaven. Nu gaan er tussen 20:00 en 22:00 uur twee balies open waar je alvast je koffers kunt afgeven.
Of veel mensen van de service gebruik gaan maken, durft De Jong niet te zeggen. "We hopen dat het aanslaat. En als het niet aanslaat, hebben we er wat van geleerd." De luchthaven hoopt voornamelijk mensen te trekken die in de buurt wonen.
De service geldt voor vluchten die de volgende ochtend vóór 9:00 uur vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport. Daarnaast gaat het alleen om bestemmingen in Schengen-gebied, behalve Portugal. De service geldt niet voor afwijkende bagage, zoals fietsen, skisets en surfboards.