BRAND

Dode bij uitslaande brand in flat Maassluis; twee brandweermensen gewond

Brandweermannen in Maassluis
Brandweermannen in Maassluis © MediaTV
Bij een brand in een flat aan de Jongkindstraat in Maassluis is dinsdagmorgen iemand overleden. Het vuur is ook overgeslagen naar andere woningen. Dat meldt de brandweer.
"Het was een vrij heftige brand", zegt woordvoerder Daniël de Vos van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. "Toen de eerste collega's arriveerden sloegen de vlammen aan de voor- en aan de achterkant uit het pand. Ook kwam er veel rook vrij."
Beelden van de brand aan de Jongkindstraat in Maassluis
Volgens de brandweer is het vuur ontstaan op de derde etage. Daarna is het vuur overgeslagen naar de vierde verdieping. "Als je daar aankomt wil je eerst mens en dier redden. Er zijn in totaal twaalf woningen ontruimd."
Bij de ontruiming zijn twee brandweermensen gewond geraakt. De ene brandweerman raakte gewond toen hij de deur van het appartement op de derde verdieping probeerde te forceren. De andere brandweerman raakte bevangen door de hitte van de brand. "Het was zelfs voor ons een hele fikse brand. Dan is er sprake van hittestuwing, in vaktermen."
Bij het doorzoeken van de woning op de derde etage werd een lichaam aangetroffen. "Het is waarschijnlijk de bewoner, maar dat is niet geheel zeker."
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Een kat die uit de flat werd gehaald heeft zuurstof toegediend gekregen door brandweermedewerkers. "Het dier is overgedragen aan de dierenambulance", zegt de woordvoerder van de Veiligheidsregio.
Brandweerman geeft geredde kat zuurstof
Brandweerman geeft geredde kat zuurstof © MediaTV
De bewoners van vier panden kunnen nog niet terug naar huis.