112

112-nieuws: Verdachten aangehouden voor internetoplichting in België I Drugscrimineel Mink K. blijft voorlopig vast

| Foto:
| Foto:
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van dinsdag 21 juni.

21:04 - Verdachten uit Rotterdam en Spijkenisse aangehouden voor internetoplichting in België

Acht mannen en een vrouw uit onder meer Rotterdam en Spijkenisse zijn opgepakt in een Belgisch onderzoek naar internetoplichting en witwassen. Voor deze oplichtingszaak zijn in heel Nederland 24 woningen doorzocht. Hierbij vonden agenten onder meer een vuurwapen, dure horloges en tienduizenden euro’s aan contant geld.
De bende wordt ervan verdachten tientallen mensen te hebben opgelicht in België. Ze lieten hen op een link klikken naar een nep-bank en wisten zo de rekeningen van de slachtoffers te plunderen. Ze hebben naar schatting miljoenen euro's buitgemaakt. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen in de zaak. De verdachten die vandaag zijn opgepakt worden binnenkort uitgeleverd aan België.

19:09 - Drugscrimineel Mink K. blijft voorlopig vast

Drugscrimineel Mink K. en zijn schoonzoon Najim Z. blijven de komende twee weken nog in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. De twee zijn voor het eerst in ons land voorgeleid nadat ze door Libanon waren uitgeleverd.
Het duo werd eind maart in de Libanese stad Beiroet aangehouden voor grootschalige handel in drugs, onder meer via de Rotterdamse haven. Bij de arrestatie van K. is ook een enorm wapenarsenaal gevonden, met onder meer raketwerpers. K. was naar Libanon verhuisd nadat hij een relatie kreeg met de dochter van een Libanese zakenman.

16:30 - Extra deskundigen horen in zaak Orlando Boldewijn

Het gerechtshof in Den Haag wil meer deskundigen horen die wat kunnen zeggen over de dood van Rotterdammer Orlando Boldewijn in februari 2018. Zo wil het hof iemand horen die iets kan vertellen over de invloed van koud water op de hersenen.
De 17-jarige Boldewijn verdronk nadat hij een afspraak had met Roy B., die op een woonboot in Den Haag woonde. De 31-jarige B. werd door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf, maar hij ging in hoger beroep.

12:35 - Bewoners van vier huizen Maassluis niet terug naar woning

10:46 - Mannen aangehouden na steekpartij in Den Haag

De politie heeft maandagavond in Rotterdam vier verdachten opgepakt voor een steekpartij op de Leyweg in Den Haag. Agenten kregen maandagavond vlak voor middernacht de melding dat op de Leyweg iemand was gestoken. Het slachtoffer was een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een vriend van het slachtoffer gaf het kenteken van de vluchtauto door aan de politie. Die wagen werd getraceerd in Rotterdam. De verdachten zijn drie mannen en een vrouw. Ze komen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

10:02 - Slachtoffer scooterongeluk (16) overleden

Een 16-jarige meisje uit Vlaardingen dat vrijdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding met een motor is aan haar verwondingen overleden. Haar bijrijder, een 17-jarige meisje, raakte zwaargewond. Het ongeluk gebeurde op de Holysingel in Vlaardingen. De twee werden aangereden door een motorrijder. De man van 24 uit Papendrecht had geen geldig rijbewijs en reed te hard.
Wat gebeurde er in de nacht van 18 juni op de Holysingel?
Wat gebeurde er in de nacht van 18 juni op de Holysingel? © MediaTV

08:55 - Bijzondere ontmoeting bij Ridderkerk

Deze grote grazer is ontsnapt. Weerman Ed Aldus kwam hem tegen.

08:04 - Uitslaande brand in Maassluis; dode gevonden

Bij een brand in een flat aan de Jongkindstraat in Maassluis is dinsdagmorgen iemand overleden. Ook raakten twee brandweermensen gewond. De brandweer spreekt over een 'zeer heftige brand', die zowel aan de voor- als de achterkant uitslaand was. Bij het doorzoeken van de woningen werd het lichaam van het slachtoffer gevonden. Over de oorzaak van de brand kan nog niets gezegd worden, maar de politie sluit voorlopig nog geen enkel scenario uit.
Brandende flat
Brandende flat © Rijnmond