FC DORDRECHT

FC Dordrecht verliest hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer aan PSV: 'Een droomkans'

Ben Kinds bij FC Dordrecht
Ben Kinds bij FC Dordrecht © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Hoofd jeugdopleiding Ben Kinds vertrekt bij FC Dordrecht. De 39-jarige Kinds is de nieuwe trainer van PSV Onder 17, waar hij oud-Feyenoorder Theo Lucius opvolgt. De afgelopen 2,5 jaar was Kinds ook assistent-trainer en drie wedstrijden interim-hoofdtrainer aan de Krommedijk.
Hij was op vakantie op Ibiza, toen Kinds vijf dagen geleden gebeld werd door Ernest Faber, hoofd jeugdopleiding van PSV. De twee kenden elkaar al van de cursus hoofd jeugdopleiding van de KNVB. "Bij PSV kwam een paar weken geleden ruimte door het vertrek van de trainer van Onder 18, Jürgen Dirkx", vertelt Kinds. Daardoor werd Lucius doorgeschoven van de Onder 17 naar de Onder 18 en kwam er dus een vacature vrij. "Toen kwam Ernest bij mij, hij vond mij de ideale kandidaat."
Kinds groeide na zijn carrière als keeper bij FC Dordrecht in een trainersrol. Zo was hij keeperstrainer en had hij de beloften en de Onder 19 onder zijn hoede, voor Kinds in januari 2020 assistent werd bij het eerste elftal. Daar zat hij met Claudio Braga, Harry van den Ham, Jan Zoutman en Michele Santoni naast vier verschillende trainers. Zelf stak hij zijn ambitie om hoofdtrainer van FC Dordrecht te worden ook nooit onder stoelen of banken.
"Bij FC Dordrecht heb ik al die jaren veel functies tegelijk moeten bekleden", vertelt Kinds. "Deels omdat ik het zelf wilde, maar ook vanwege de beperkingen binnen de club. Uiteindelijk loop je dan tegen een plafond aan. Ik was de beoogde hoofdtrainer volgens velen, maar er ging een andere wind waaien met een Turkse investeerder die ervoor koos een eigen trainer aan te stellen met Michele. Geen enkel probleem, maar toen heb ik wel even moeten slikken."
"Afgelopen jaar heb ik nog met plezier voor Dordrecht gewerkt, maar ik merkte wel dat ik aan een nieuwe stap toe was. Dit is een droomkans en voor mijn ontwikkeling misschien nog wel beter dan hoofdtrainer worden in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie."
Aan de Krommedijk werd wel verrast gereageerd op het vertrek van Kinds, legt hij zelf uit. "Ik had tot drie weken geleden de tijd om gesprekken aan te gaan. Daarna wilde Leon Vlemmings (innovatiemanager, red.) duidelijkheid. Toen heb ik gezegd in principe te blijven, maar er kan altijd iets komen. PSV kwam vijf dagen geleden, toen moest ik Dordt bellen. Daar schrokken ze, maar uiteindelijk zijn ze heel blij voor mij."

'Goed werk geleverd'

Eind vorig jaar presenteerde Kinds als hoofd jeugdopleiding bij FC Dordrecht nog het plan om binnen vijf seizoenen een derde van de selectie te vullen met spelers uit de regio of eigen jeugd.
"Ik ga mezelf niet belangrijker maken dan ik ben, al vind ik dat ik goed werk heb geleverd", vertelt Kinds daarover. "Maar iedereen is vervangbaar. Een club als FC Dordrecht weet dat goede mensen in dienst altijd een stap kunnen maken. Aan mij nu om mijn werk goed over te dragen. Ik zal de komende maand nog genoeg op de Krommedijk te vinden zijn."

Fransman tekent bij Dordt

FC Dordrecht heeft woensdag Malhory Noc gecontracteerd. De Franse rechtsbuiten tekent voor twee seizoenen aan de Krommedijk, met een optie voor nog één seizoen. Noc komt over van US Boulogne en doorliep de jeugdopleiding van Girondins de Bordeaux. FC Dordrecht wil graag nog een linksback halen. Dan is de selectie van de eerstedivisionist rond.
Malhory Noc in het shirt van FC Dordrecht
Malhory Noc in het shirt van FC Dordrecht © VK Sportphoto - Shane Winsser