WEERBERICHT

Het weer van vandaag: stralend zonnig en droog

Weerbeeld van 22 juni
Weerbeeld van 22 juni © Ed Aldus
Vandaag is het op en top zomerweer met veel zon. Het blijft droog en de temperatuur varieert van 22 graden aan zee tot 25 graden in het oosten van de regio. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Vanmiddag waait er een matige noordenwind langs de kust met windkracht 4.
Vanavond kunnen we rekenen op een zomeravond met zonneschijn. In de nacht zal een heldere sterrenhemel te zien zijn. De temperatuur daalt naar 13 tot 15 graden. Er waait een zwakke wind tot aan matige noordoostenwind. Vanmiddag staat er aan zee een matige noordenwind.
Morgen is het eerst nog zonnig in de ochtend, maar in de middag verschijnen wolken vanuit het zuiden met kans op een lokale bui. Het wordt een warme dag waarop het maximaal 27 tot 30 graden wordt. De zwakke tot matige oostenwind draait naar het zuidoosten.
Vooruitzichten
Op vrijdag is er af en toe zon en vallen verspreid enkele regen- en onweersbuien. In de middag is de temperatuur 23 graden. In het weekend zien we op zaterdag wisselende bewolking met kans op een bui. Op zondag passeert er een koufront en valt er enige tijd regen. Op zaterdag wordt het 23 graden en op zondag zien we een temperatuur van 20 graden.
Gemiddelde Rotterdam Airport
Tussen 21 en 30 juni bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 21,3 graden en de minimumtemperatuur 11,8 graden. Er valt gemiddeld 20,8 mm neerslag.