OPMERKELIJK

Bizar! Deze man zat klem onder een plafond bij Rotterdamse metrostation Marconiplein

De man die vastzat tussen plafond metrostation Marconiplein
De man die vastzat tussen plafond metrostation Marconiplein © Flashphoto
Opeens heb je het: je stapt een ruimte binnen en klimt ergens omhoog. Prima, tot zover weinig aan de hand. Totdat je klem komt te zitten tussen het plafond en de gevel. Hoe dan? Politie, brandweer en ambulance. Allemaal rukten ze uit naar metrostation Marconiplein voor een bevrijdingsactie: "We hoorden hem schreeuwen, hij zat helemaal onder het stof."
Om een beetje duidelijk te krijgen wat de bizarre klim- en klauterpartij van de man was, zegt een foto meer dan duizend woorden. Waarschijnlijk is hij links van de ramen over de zwarte steunen omhoog geklommen. Vervolgens kwam hij dus helemaal boven in de hoek klem te zitten. Kan dat? Ja, blijkbaar wel.
De plek bij station Marconiplein waar de man klem kwam te zitten
De plek bij station Marconiplein waar de man klem kwam te zitten © Teun Willems

Flinke bevrijdingsklus

De locatie blijkt bij een trap te zijn die naar een magazijn gaat van een van de horecagelegenheden die in het metrostation zitten. Grote vraag: hoe is de man daar binnen gekomen. Wie het weet, mag het vertellen: "Z'n spullen stonden nog buiten. Hoe hij binnen is gekomen is onduidelijk", zegt iemand die werkt bij het metrostation.
Wat de bedoeling van de man was, is ook niet helemaal duidelijk. Verschillende mensen hebben het over een slaapplek waarnaar de man op zoek was. Maar dat lijkt vooral gebaseerd op 'van horen zeggen'.
Wat wel voor de volle 100 procent vaststaat: het was een flinke kluif voor de hulpdiensten om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. De brandweer moest een grote glasplaat aan diggelen slaan om in de buurt van de man te komen. Het resultaat: een bevrijde man, volledig onder het stof.
De brandweer bezig aan bevrijdingsactie bij station Marconiplein
De brandweer bezig aan bevrijdingsactie bij station Marconiplein © Flashphoto

Boete voor onbevoegd terrein

Als toetje kreeg de insluiper een boete van de politie, omdat hij onbevoegd in het pand aanwezig was. Iets wat een voorbijganger maar vreemd vindt: "Dat vind ik verschrikkelijk. Hij had helemaal een zwart gezicht", zegt de vrouw vol medelijden. Ze vindt dat de man meer geholpen had moeten worden.