FEYENOORD

Feyenoord neemt middenvelder Mats Wieffer over van Excelsior

Mats Wieffer is hier namens Excelsior aan de bal in de nacompetitie tegen Heracles Almelo
Mats Wieffer is hier namens Excelsior aan de bal in de nacompetitie tegen Heracles Almelo © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Mats Wieffer heeft donderdag de overstap gemaakt naar Feyenoord. De middenvelder, die in de afgelopen twee seizoenen een steunpilaar van Excelsior was, heeft in Rotterdam-Zuid een contract getekend tot en met 2026.
Op Woudestein maakte Wieffer een goede indruk. In de zomer van 2020 kwam hij over van de jeugdopleiding van FC Twente, waarna Wieffer zich sterk ontwikkelde. Centraal op het middenveld komt de Tukker het beste uit de voeten. In zijn eerste seizoen bij Excelsior speelde Wieffer enkele wedstrijden als inschuivende verdediger. Hij stond ook bij buitenlandse clubs in de belangstelling.
Frank Arnesen is blij met de komst van Wieffer naar Feyenoord. "Bij ons krijgt hij de tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen als voetballer zodat hij kan laten zien ook op dit niveau mee te kunnen", zegt de technisch directeur.

Danilo

Met Wieffer haalt Feyenoord zijn tweede versterking van deze zomer binnen. Eerder hengelde de finalist van de Conference League aanvaller Danilo Pereira van Ajax binnen.
Feyenoord en Excelsior zijn nog niet aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Maandag staat de eerste training van de ploeg uit Rotterdam-Zuid gepland. Twee dagen later volgt de promovendus uit Kralingen.