NIEUWS

Het weer van vandaag: eerst zon en later bewolking met onweer

Het weerbeeld van 23 juni in onze regio
Het weerbeeld van 23 juni in onze regio © Rijnmond
Vandaag schijnt in de ochtend de zon, maar kunnen we in de middag meer bewolking verwachten. Ook bestaat er kans op een lokale onweersbui. De meeste plaatsen houden het droog. In grote steden wordt het wel 30 graden, maar aan zee is het minder warm. De wind waait zwak tot matig en draait naar het zuidoosten. Langs de kust heerst een aanlandige wind.
Vanavond bestaat er kans op een lokale onweersbui, in de loop van de nacht volgen vanuit het zuidoosten buien met kans op onweer. In het oosten van de regio kan tot rond 10 mm of meer aan neerslag vallen. Met een minimumtemperatuur van 17 of 18 graden blijft het aan de zwoele kant.
Morgen is er af en toe zon. In de middag moet rekening gehouden worden met enkele buien vanuit het zuidwesten met kans op onweer. Het wordt 21 graden aan zee en 23 graden landinwaarts. Er staat een matige wind uit het zuidwesten.
Vooruitzichten
Op zaterdag zal de zon af en toe schijnen met in de loop van de middag enkele buien. Zondag lijkt op dit moment overwegend droog te blijven met af en toe zon. Zaterdag wordt het 23 graden en zondag 21 graden.
Gemiddelde Rotterdam Airport
Tussen 21 en 30 juni bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 21,3 graden en de minimumtemperatuur 11,8 graden. Er valt gemiddeld 20,8 mm neerslag.