FEYENOORD

Transfer Linssen van Feyenoord naar Japan is afgerond

Bryan Linssen na een van zijn laatste doelpunten voor Feyenoord
Bryan Linssen na een van zijn laatste doelpunten voor Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De overgang van Bryan Linssen van Feyenoord naar Urawa Red Diamons is afgerond. De aanvaller tekent voor 2,5 jaar bij de Japanse club, die momenteel 13e staat in de competitie. Al eerder meldde Rijnmond al dat Feyenoord zo'n 1,3 miljoen euro ontvangt voor Linssen.
Linssen vliegt binnenkort naar Tokio en is vanaf 15 juli speelgerechtigd. Vanaf die datum is de transfermarkt geopend in Japan. De competitie is nu halverwege en de club waar ook de Nederlander Alex Schalk speelt, heeft dringend behoefte aan doelpunten. In 17 wedstrijden heeft Urawa Red Diamonds slechts 16 tegentreffers geïncasseerd, maar heeft het ook maar 18 keer gescoord.
Op 31-jarige leeftijd begint Linssen dus aan zijn eerste buitenlandse avontuur. Tot dusver speelde hij voor Fortuna Sittard, MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen, Vitesse en Feyenoord. In Rotterdam scoorde hij 28 keer in 91 duels. Linssen raakte zijn basisplaats kwijt aan Cyriel Dessers. Als invaller in de Conference League finale had hij zich onsterfelijk kunnen maken bij het Legioen door vlak voor tijd de gelijk binnen te schieten, maar Linssen miste de bal.