BUREAU RIJNMOND

Criminelen plunderen rekening bejaarde man na babbeltruc

Criminelen plunderen rekening bejaarde man na babbeltruc
Criminelen plunderen rekening bejaarde man na babbeltruc © Bureau Rijnmond
Een 79-jarige Dordtenaar verliest een groot geldbedrag doordat hij in een babbeltruc trapt. Er wordt met zijn bankpas gepind bij geldautomaten en in winkels. Eén dader is gefilmd.
De bejaarde man wordt gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die vertelt dat er iets mis is met zijn bankrekening. Om te voorkomen dat hij geld kwijtraakt, krijgt hij binnenkort een nieuwe pas. De oude wordt in de Komatistraat bij hem opgehaald. Het slachtoffer overhandigt korte tijd later de bankpas aan de persoon die langskomt en vertelt hem de pincode. Binnen anderhalf uur is het slachtoffer duizenden euro’s armer.
De man die de bankpas komt ophalen is ongeveer 50 jaar oud en heeft een witte huidskleur. Verder heeft hij grijs/blond haar, een fors postuur, en is hij iets langer dan 1 meter 70 . Bovendien praat hij met een Brabants of Vlaams accent. Hij heeft een lichtbeige broek en colbert aan. Bovendien zijn er beelden van een man die geld pint van de bankrekening van het slachtoffer. Hij draagt een pet van de New York Yankees en ook een opvallende ring. Wie weet wie hij is?
We hebben al vaker gewaarschuwd voor deze praktijken. Maar nogmaals. Een bankmedewerker zal nooit met een dergelijk verhaal bellen. Ook zal er nooit om een pincode, betaalgegevens of een BSN-nummer worden gevraagd. Geef bovendien nooit een pinpas mee. En installeer nooit software om op afstand mee te kijken.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl