nieuws

Gulle buurman voorkomt huisuitzetting Dordts gezin

weldoener.jpg
weldoener.jpg
ROTTERDAM - Arie Heijndijk uit de Dordtse wijk Sterrenburg heeft afgelopen woensdag in één klap 6200 euro betaald, waarmee zijn buren hun huurschuld konden voldoen. Daarmee voorkwam hij dat het gezin op straat werd gezet.
En Arie hoeft er geen cent van terug. Opmerkelijk genoeg leeft hij zelf van een minimumuitkering.
In zijn flatje in Sterrenburg staat maar weinig meubilair. Voor Arie Heijndijk is dit geen probleem. Hij leeft bewust heel sober en zuinig. Daardoor houdt hij elke maand geld over om op een spaarrekening te zetten.
Tot afgelopen woensdag woningcorporatie Trivire een van zijn buren op straat wilde zetten. Door het faillissement van de eenmanszaak van de buurman was het gezin in grote financiële problemen gekomen. Arie bedacht zich geen moment en haalde zijn spaarrekening leeg om de huurschuld van de buren te voldoen. “Het gaat maar om geld. Door dat te betalen kunnen deze mensen blijven. Anders hadden ze op straat moeten slapen”, zegt Arie
De kans dat de buren het bedrag ooit kunnen terugbetalen is klein. maar dit is voor Arie geen probleem. “Ik hoef het ook niet terug. Het is een gift, geen lening”.
Een verslag over de gulle gever in Sterrenburg, door Patrick van Eijck: