SPARTA

Sparta haalt twee Noren van dezelfde club binnen

Het Kasteel
Het Kasteel © VK Sportphoto
Er is weer witte rook op Het Kasteel. Sparta heeft donderdagavond Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen gepresenteerd. Opmerkelijk is dat deze twee Noorse spelers allebei overkomen van Odds BK.
De Noren hebben allebei een lang contract in Rotterdam-West gekregen. Kitolano heeft voor vier seizoenen bij Sparta getekend. Lauritsen zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog één jaar.
Kitolano is een 20-jarige middenvelder. Hij stond eerder in de belangstelling van Feyenoord. Nu maakt hij de overstap vanuit Noorwegen naar Sparta. Kitolano, die één interland achter zijn naam heeft staan, stond hoog op het wensenlijstje van technisch directeur Gerard Nijkamp. Sinds 2018 speelt Kitolano al op het hoogste niveau van Noorwegen.
Met Lauritsen voegt Sparta ook een nieuwe spits aan de selectie toe. De 24-jarige aanvaller is in tegenstelling tot Kitolano geen international van Noorwegen. Lauritsen speelde 113 wedstrijden voor de Noorse club Odds BK, waarin hij 31 doelpunten maakte.

Nog even terug naar Noorwegen

Wie Kitolano en Lauritsen in het shirt van Sparta wil zien spelen, moet wel geduld opbrengen. Zij maken de eerste seizoenshelft in Noorwegen af en sluiten eind juli aan bij Sparta.
Sparta opent de eredivisie met een uitwedstrijd bij sc Heerenveen. Die staat gepland op vrijdag 5 augustus om 20:00 uur in het Abe Lenstra Stadion. Dit duel is ook het openingsduel van de hoogste voetbalafdeling van Nederland.