LOKAAL

Fijn weekend! Deze 4 (kidsproof) activiteiten kun je doen in Rotterdam

Skateboarden of een straatvoetbaltoernooi behoren dit weekend tot de mogelijkheden
Skateboarden of een straatvoetbaltoernooi behoren dit weekend tot de mogelijkheden © Pixabay
Het weekend staat weer voor de deur, maar zijn je kinderen de (binnen)speeltuin, het zwembad of de kinderboerderij zat? Misschien heb je dan wat aan deze tips. OPEN Rotterdam zet de leukste kidsproof uitjes van dit weekend in Rotterdam op een rijtje.

De Speelfabriek

De toekomst van de Speelfabriek is onzeker: het pand waarin de uitvindspeeltuin is gevestigd, de Bankwerkerstraat op Zuid, moet plaatsmaken voor nieuwbouw en dus moet ondernemer Maarten Horstink op zoek naar een nieuwe locatie.
Om de verhuizing en de opstart van de nieuwe locatie te realiseren is hij niet alleen een inzamelingsactie gestart, maar kunnen bezoekers zaterdag ook (financieel) helpen door mee te doen aan een knikkerrace op een zestig meter lange knikkerbaan.

010Moves

Sportbedrijf Rotterdam organiseert zaterdag vanaf 12:00 uur een gratis middag vol street sports. Het voorplein van Ahoy staat in het teken van hiphop, breakdance, skaten, freerunnen en een Panna Knock Out-toernooi met straatvoetballer Nasser el Jackson.

Het Natuurhistorisch Museum

Kinderen en ouders voor wie een museumbezoek niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld vanwege autisme of niet-aangeboren hersenletsel, kunnen zondag een bezoek brengen aan het Natuurhistorisch Museum. Samen met Stichting Onbeperkt Genieten organiseert het museum een prikkelarme ochtend. Er wordt hierbij rekening gehouden met het licht, geluid en de bezoekersaantallen.

Streetwise Cup

De finale van het naar eigen zeggen 'grootste en spannendste' straatvoetbaltoernooi van Nederland, de Streetwise Cup, wordt zondag tussen 10:00 uur en 16:00 uur gespeeld op Sportplaza Zuiderpark. Het toernooi, georganiseerd door de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation, is een landelijke aangelegenheid en de finale is dus in Rotterdam.
Naast het voetballen is er ook ruimte om te boksen, (rolstoel)tennissen, padellen, gamen, (rolstoel)basketballen, freerunnen, skaten en dansen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl