GEZONDHEID

VIDEO: Bevallen kan binnenkort niet meer in het Schiedamse Vlietlandziekenhuis

Een zwangere vrouw, foto ter illustratie
Een zwangere vrouw, foto ter illustratie © Wikimedia Commons
Als gevolg van een personeelstekort sluit het Vlietlandziekenhuis in Schiedam op 11 juli de verlosafdeling. De afdeling wordt deze zomer samengevoegd met de verlosafdeling van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Ouders kunnen voortaan nog wel terecht in Schiedam voor controles, maar voor de bevalling zelf zullen ze naar Rotterdam moeten rijden.
De teams van verloskunde en neonatologie van het Vlietland en Franciscus Gasthuis gaan samenwerken op één locatie. Volgens de zorginstelling is het de enige manier waarop de ziekenhuizen de continue zorg bij bevallingen kunnen garanderen.
'Ik vind het wel spannend dat ik straks misschien een stuk verder moet rijden'
De verhuizing van de bevalafdeling van Schiedam naar Rotterdam stond al langer gepland. Eind dit jaar start het Franciscus met de bouw van een Vrouw & Kind Centrum op het terrein van het Franciscus Gasthuis. Dat centrum moet eind 2024 af zijn.
Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur Franciscus, vertelt dat het bestuur de verhuizing liever zag plaatsvinden na de opening van het nieuwe centrum. Door het personeelstekort werd de verhuizing toch vervroegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl