SPARTA

De transfercarrousel draait op volle toeren op Het Kasteel: Sparta haalt twee nieuwe aanvallers binnen

Van links naar rechts: de nieuwe Sparta-spelers Jason Lokilo en Koki Saito
Van links naar rechts: de nieuwe Sparta-spelers Jason Lokilo en Koki Saito © VK Sportphoto / Orange Pictures
Sparta zit niet stil in deze transferperiode. Na de presentatie van de Noorse spelers Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen van afgelopen donderdag hebben de Rotterdammers vrijdag weer een nieuwe speler aangetrokken. Jason Lokilo en Koki Saito zijn de nieuwste aanwinsten op Het Kasteel.
Lokilo tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen. Hij komt over van de Poolse ploeg Gornik Leczna, die vorig seizoen degradeerde uit het hoogste niveau.
In Polen heeft Lokilo slechts één seizoen gespeeld. Daarvoor zat de rechtsbuiten, die de Belgische en Congolese nationaliteit heeft, bij de (jeugd)ploegen van onder andere Anderlecht, FC Lorient en Crystal Palace. Lokilo kwam 25 keer voor Gornik Leczna in actie, waarin hij twee keer scoorde en zes assists gaf.
Ook Saito is een aanvaller. De Japanner komt voor één jaar op huurbasis over van het Belgische team Lommel SK, dat in het afgelopen seizoen actief was in de Eerste Klasse B. Lommel SK en Saito handhaafden zich op dat niveau. De 20-jarige aanvaller heeft nog een contract tot en met 2025 in België.

Weer nieuwe transfers

Lokilo en Saito zijn twee van de vele nieuwe spelers van Sparta. Eerder presenteerden de Rotterdammers naast de Noorse spelers Kitolano en Lauritsen van Odds BK al Omar Rekik (Arsenal), Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven), Mike Eerdhuijzen (FC Volendam) en Nick Olij (NAC Breda).
Sparta begint vrijdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het eerste competitieduel van de Rotterdammers staat gepland op vrijdag 5 augustus. De ploeg van hoofdtrainer Maurice Steijn opent de eredivisie met een uitwedstrijd bij sc Heerenveen.