CHRISNATUURLIJK

No spang met Chris Natuurlijk van 25 juni

No spang
No spang © Pixabay
Het is zomer dus no spang voor Chris Natuurlijk. Met het Surinaamse kookboek van Sandra van Houwelingen heb je geen kookstress, maar wel alle tijd voor een literaire wandeling, het lezen van een Rotterdamse zomerthriller of het invullen van de ei-Prijswijzer.
"Dé oplossing voor liefhebbers van de Surinaamse keuken met een druk bestaan." Zo noemt Sandra van Houwelingen haar eigentijdse kookboek Sorgh & Hoop met Surinaamse recepten die zonder stress (no spang) te maken zijn. In het boek staan ook smakelijke verhalen van Surinaamse tantes met Javaanse, Creoolse en Hindoestaanse wortels. Chris Natuurlijk ontmoet Sandra van Houwelingen in Wijkpark Oude Westen aan het begin van de Kruiskade in Rotterdam, een multiculturele plek waar de schrijfster van het kookboek graag komt.
Surinaamse recepten van Sandra van Houwelingen
Surinaamse recepten van Sandra van Houwelingen © Rijnmond

De “strenge” ooievaar van de Westzeedijk

In Chris Natuurlijk geeft schrijver Paul Gellings een voorproefje van de literaire wandeling die hij op zondag 26 juni geeft langs plekken uit zijn boek Het smeedwerk van herinnering, een roman gebaseerd op herinneringen aan zijn familie uit Rotterdam. Aan de Westzeedijk 126b woonden de grootouders van zijn moeders kant. Als vierjarige was Paul Gellings onder de indruk van de uil en de wat streng kijkende ooievaar, kunstwerken aan het woongebouw van zijn opa en oma. Zijn opa van vaders kant was de wederopbouwkunstenaar Karl Gellings, smid van onder meer de spuitkronen in de Hofpleinvijver en de zon op het Oogziekenhuis.
Paul Gellings bij de ooievaar van de Westzeedijk 126b
Paul Gellings bij de ooievaar van de Westzeedijk 126b © Rijnmond

Bepaal zelf wat een ei mag kosten

Moet een ei biologisch zijn of scharrel? Waarom is een wit ei goedkoper dan een bruin ei? In Chris Natuurlijk leggen Hester Schilt en Minne Baukema van de in Rotterdam opgerichte consumentenbeweging Onze Markt, uit hoe consumenten tot 17 juli via de ei-PrijsWijzer kunnen meebepalen wat een ei in de winkel mag kosten. In het najaar liggen de eieren in de schappen van een grote supermarktketen.
Minne Baukema en Hester Schilt van Onze Markt
Minne Baukema en Hester Schilt van Onze Markt © Rijnmond

Het verkeerde meisje

Angelique Haak, schrijfster uit Spijkenisse vertelt in Chris Natuurlijk over haar vijfde thriller met de intrigerende titel Het verkeerde meisje.
Het verkeerde meisje
Het verkeerde meisje © Rijnmond
Zaterdag 25 juni van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.