nieuws

Dijkhuizen: 'Beslissingen van Gio pakken goed uit'

Marinus Dijkhuizen vindt het prijzenswaardig dat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst het durft om keuzes te maken. Afgelopen zaterdag tegen FC Groningen (2-0 winst, red.) liet hij Dirk Kuyt voor de tweede keer dit seizoen buiten het basiselftal. "Dat is een moedige beslissing. Hij zet wel gewoon zijn aanvoerder ernaast", zegt Dijkhuizen.
"Ik vind het ook opvallend dat bijna al de beslissingen van
Gio
goed uitpakken. Als acht van de tien beslissingen goed uitpakken, dan vind ik dat je het goed doet als trainer", concludeert de voormalig trainer van onder andere Excelsior, Brentford en NAC Breda in de voetbaltalkshow
FC Rijnmond
.
Van Bronckhorst moet volgende week voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag opnieuw een keuze maken. "Dat is voor een trainer ideaal. Je kan verschillende accenten leggen in tactiek", weet Dijkhuizen. "Ik weet niet hoe hij het gecommuniceerd heeft met Jens en Dirk, maar het is wel moeilijk om Toornstra nu te passeren na zo'n beurt."
Met vier gele kaarten op zak staat Tonny Vilhena tegen ADO Den Haag op scherp, waardoor het duel met PSV mogelijk in gevaar komt. "Ik vind Vilhena de baas op het middenveld, maar het zou misschien interessant om hem eventueel te passeren. Ik weet zeker dat de technische staf het daarover gaat hebben", aldus Dijkhuizen.