nieuws

Spartasupporters krijgen slaag van stewards in Amsterdam Arena

Sparta-supporters vinden dat ze zondag onterecht klappen hebben gekregen van stewards van Ajax. Dat gebeurde in de Amsterdam Arena, waar Sparta een uitwedstrijd speelde.
Na het met 2-0 verloren duel mochten de Spartanen het stadion niet direct verlaten, waardoor er volgens de supporters een jolige sfeer ontstond.
"Er werd wat geduwd en afgeteld, van tien naar nul", zegt Peter van der Zwan van de supportersvereniging. "Vanuit het niets kwamen er beveiligers het vak binnen, die begonnen te meppen."

Huilen

Van der Zwan zelf werd bij de keel gegrepen en tegen een muur gezet. "Er waren ook gillende vrouwen en kinderen. Een bizarre situatie. In de bus naar huis waren sommige mensen woedend, anderen zaten te huilen."
Volgens Van der Zwan hebben andere clubs ook negatieve ervaringen met de stewards van Ajax. "Cambuur, De Graafschap, Go Ahead Eagles, onze stadsgenoten, noem maar op."
De Spartasupporters beraden zich op stappen tegen de beveiligers van de Arena. Maandag is daar overleg over. Van der Zwan: "Dit gaat sowieso een staartje krijgen."
0