FEYENOORD

Feyenoord-verdediger Malacia op weg naar Frankrijk

Tyrell Malacia is hier aan de bal namens Feyenoord
Tyrell Malacia is hier aan de bal namens Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Tyrell Malacia staat op het punt om bij Feyenoord te gaan vertrekken. De linksback van de Rotterdammers nadert een akkoord met de Franse topclub Olympique Lyon, waar Peter Bosz de hoofdtrainer is. De transfer van de 22-jarige Malacia naar Frankrijk hing al een tijdje in de lucht.
Nu Malacia De Kuip lijkt te verlaten, hoopt Feyenoord voormalig jeugdspeler Ian Maatsen als zijn opvolger te presenteren. De 20-jarige Vlaardinger staat bij Chelsea onder contract, maar hij maakt geen minuten in het eerste elftal. Afgelopen seizoen werd Maatsen verhuurd aan Coventry City, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland.

Van jeugdspeler naar international

In het seizoen 2017/2018 maakte Malacia zijn debuut in het eerste van Feyenoord. Dat deed hij in de Champions Leaguewedstrijd tegen Napoli, waarin hij negentig minuten op het veld stond. Daarna ontwikkelde Malacia zich sterk bij de Rotterdammers. De linksback was op een bepaald moment niet meer weg te denken uit de basisploeg. Bovendien speelde hij in zijn Feyenoord-periode meermaals voor Oranje.
Malacia was vorig seizoen één van de steunpilaren van Feyenoord. Onder hoofdtrainer Arne Slot behaalden de Rotterdammers de finale van de Conference League tegen AS Roma. Die eindstrijd verloor Feyenoord met 1-0. Met Feyenoord won Malacia de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.
Het weerzien van Malacia met zijn oude werkgever laat niet lang op zich wachten, want Olympique Lyon treft Feyenoord in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat duel wordt gepland op zondag 24 juli om 19:45 uur.