OVERVAL

'Dodelijke steekpartij Vlaardingen na mislukte beroving' - Slachtoffer is 18-jarige jongen

'Dat het zou gaan om een uit de hand gelopen overval, dat hebben wij ook gehoord,' vertelt een politiewoordvoerder.
'Dat het zou gaan om een uit de hand gelopen overval, dat hebben wij ook gehoord,' vertelt een politiewoordvoerder. © MediaTV
De dodelijke steekpartij vanmorgen in de Prins Hendriklaan in Vlaardingen gebeurde na een mislukte beroving. Dat vertellen omstanders in de wijk Ambacht aan Rijnmond. Het overleden slachtoffer is een 18-jarige Vlaardinger.
Volgens getuigen werden een man en een vrouw door een taxi afgezet. Dat was tegen zes uur in de ochtend. Een man zou de twee daarna hebben overvallen. Dat gebeurde bij het grasveld op de hoek Prins Hendriklaan en Prins Bernhardlaan. De man uit de taxi zou een duur horloge hebben gedragen dat de overvaller wilde hebben. Omwonenden vertellen dat ze een vrouw hebben horen gillen.
De overvaller gebruikte een mes. Op straat is de beschermhoes van een groot mes te zien. De overvaller is uiteindelijk gedood. De man uit de taxi was gewond aan zijn hand. Hoe de dodelijke verwonding is ontstaan, is onduidelijk. Getuigen hebben gezien en gehoord dat de gewonde man overstuur in de ambulance zat. Hij schreeuwde dat hij iemand in het hoofd gestoken had.
Deze beschermhoes van een mes lag op straat en is meegenomen door de politie.
Deze beschermhoes van een mes lag op straat en is meegenomen door de politie. © MediaTV

Politie onderzoekt 'overval-scenario'

De politie bevestigt dat dit een scenario is dat zich kan hebben afgespeeld. Een woordvoerder laat weten dat er nog getuigen en omwonenden worden gehoord. Bevestigd is dat er op straat een ruzie is geweest en dat er een mes getrokken en gebruikt is. 'Dat het zou gaan om een uit de hand gelopen overval, dat hebben wij ook gehoord,' vertelt de woordvoerder. 'Ik kan het niet bevestigen. We doen veel onderzoek. Dat vindt op dit moment plaats.'