EXCELSIOR

Technisch directeur Nick Kersten en Excelsior gaan uit elkaar

Nick Kersten verlaat Excelsior.
Nick Kersten verlaat Excelsior. © Rijnmond
Excelsior neemt per 1 juli afscheid van Nick Kersten. De technisch directeur van de Kralingers was slechts één jaar in dienst op Woudestein. Algemeen directeur Daan Bovenberg neemt zijn taken over totdat er een opvolger is.
In een verklaring meldt Excelsior dat er een verschil van visie is, waardoor beide partijen uit elkaar gaan. Het vertrek van Kersten komt als een verrassing. Onder zijn bewind promoveerde Excelsior in mei nog naar de eredivisie. Toen werd in de nacompetitie ADO Den Haag in een miraculeuze finale na strafschoppen verslagen.
Als technisch directeur van Excelsior haalde Kersten onder meer Michael Chacón, Kenzo Goudmijn (huurling) en Sven Nieuwpoort naar de Rotterdamse club. Qua verkoop is Mats Wieffer de grootste transfer. De middenvelder tekende eerder deze week een vierjarig contract bij Feyenoord.
Kersten kwam in de zomer van 2021 over van NEC, waar hij jarenlang verschillende functies bekleedde. Als hoofd scouting was hij betrokken bij de promotie van de Nijmegenaren in het seizoen 2020/2021. Zijn verblijf bij Excelsior blijft dus beperkt tot één seizoen.